Pyynikillä luvassa kauden kolmas Pirkanmaan derby

4.2.2023 | Not Assigned

 

Lauantaina 4.2 on Pyynikillä luvassa kiihkeä kamppailu sarjapisteistä kun paikallisvastustaja BC Nokia tulee Alakulman kanssa haastamaan Pyrintöä. Pelillä on myös suuret panokset playoffien kannalta sillä tällä hetkellä BC Nokia on Lapuan kanssa kiinni tarjolla olevissa playoff paikoissa ja voitto Nokiasta toisi Pyrinnön vain 2 sarjapisteen päähän joukkueista. 

Edellinen ottelu näiden kahden joukkueen välillä käytiin 18.1 Nokialla. Tuossa ottelussa Pyrintö joutui taistelemaan hieman vajaamiehisenä ja hävisi lopulta 12 pisteellä. Ottelussa Pyrinnön Ike Smithillä oli erittäin hankalaa korinteon kanssa, kun taas vuorostaan Tylan Birts oli liekeissä 29 pisteellä. Kaksinumeroisille pisteille ylsi myös Osku Heinonen (14p) sekä LJ Thorpe (10p) Nokian puolelta Perrion Callandret jäi vain 1 pisteen sekä levypallon päähän triplatuplasta. Pistetehtailusta Nokialla piti huolen Jonathan Stove (25p) sekä Malik Benlevi (17p). Ottelussa Nokian heitot upposivat Pyrintöä selvästi paremmin ja se oli suurin tekijä tappiossa. 

Nokia voitti myös Marraskuussa käydyn keskinäisen ottelun, joten nyt olisi Pyrinnön aika ottaa kauden ensimmäinen derbyvoitto. Nokia on ollut tällä kaudella hyvin ailahteleva joukkue ja otteluiden välillä on ollut erittäin suuria eroja. Nokian tärkeimpiä pelaajia ovat Ulkomaalaisvahvistukset takamies Perrion Callandret, sentteri Alan Herndon sekä laiturit Malink Benlevi ja Jonathan Stove. Suomalaisista parhaimmistoa ovat Antero Lehto sekä Niko Mattila. 

Vaikka Nokian pelaajien pistekeskiarvot ovat tasaiset niin monessa ottelussa, joku astuu esiin isomman pistesaaliin kanssa, kun muilla on vaisumpi ilta. Ottelun sisällä on siis tärkeää löytää niin sanottu “kuuma käsi” eikä päästää ketään tekemään liika tuhoja. Nokia tekee keskimäärin vähiten pisteitä Korisliigassa ja tempoa yritetään himmata mahdollisimman paljon. Pyrinnön todella korkeatempoinen koripallo on täysi vastakohta Nokialaisille ja se kumpi pääsee määräämään ottelun tempoa on hyvin vahvoilla launtain kamppailussa. 

Miikka Sopasen mietteet ennen ottelua: Lauantaina on pöytä katettu hienolle koristapahtumalle, kun paikallispelissä taistellaan samoista playoff-paikoista. Itse odotan fyysistä ja tiukkaa vääntöä, jossa kurinalaisuus palkitaan. 

Ottelu pelataan siis Pyynikin palloiluhallilla 4.2 klo 15. Ennakkoliput otteluun myy tiketti.fi