RUNKOSARJA PÄÄTTYY: KTP PYYNIKILLE

8.3.2021 | Otteluennakko, Uutiset

Pyrintö pääsee pelaamaan paineettomasti Korisliigan runkosarjan viimeisen kierroksen ottelun tiistaina. Kakkostila varmistui lauantaina Nokialla, samalla kotietu mahdollisiin välieriin asti. Tiistain vierasjoukkue KTP:llä on täysin päinvastainen tilanne, sen on otettava pakkovoitto.

Korisliigaa pisimpään pelannut seura, 25 SM-mitalin KTP, on vaarassa jäädä kokonaan pudotuspelien ulkopuolelle. Kuka muistaa koska viimeksi?
KTP:n on selvitäkseen 8 joukkueen pudotuspeleihin voitettava Pyrintö JA lisäksi Kobrien on voitettava Kataja.

Pudotuspelit alkavat jo viikonloppuna puolivälierillä, jossa Pyrintö saa vastaansa runkosarjan 7. sijoittuvan joukkueen. Vaihtoehtoja on vielä useampi, kiitos äärimmäisen tasaisen runkosarjan. Pyrintö halunnee tiistain ottelussa viilata omaa pelikonseptiaan sekä hakea paras mahdollinen intensiteetti kaikkeen tekemiseen.

KTP on hankalan erilainen

Odotettavissa on mielenkiintoinen ottelu sillä joukkueet poikkeavat paitsi toisistaan niin pelitavaltaan kuin pelaajatyypeiltään. Sitten viime kohtaamisen, KTP:n valmentajaksi on tullut korisälykkö Jyri Lehtonen, joka on tuonut uutta kotkalaisten peliin.

KTP:n pelin ydin on kuitenkin edelleen kaksikko Greg Mangano – Joseph Burton, jotka on otettava niin Lehtosen kuin Pyrinnönkin huomioon.
Joe Burton on väkivahva ja taitava sisäpelaaja, jota ei tuuppaamalla saa pois asemastaan. Mies viimeistelee keskimäärin 18,0 pistettä/ottelu ja ottaa 9,3 levypalloa. Miehen puolustamista vaikeuttaa myös se, että hän on erinomainen syöttäjä (ka. 3,7 syöt.)
Kaksi Suomen mestaruutta Kauhajoella voittanut Mangano on sarjan parhaita pelaajia. Mangano (208 cm) muodostaa Burtonin kanssa Korisliigan vaarallisimman kaksikon korin alle. Manganon ansiosta Burtonin puolustuksen organisointi on vaikeaa.  Greg Mangano on ollut joukkueen pistekärki (22,9 pist/9,3 lev.) ja hän on myös vaarallinen kaukoheittäjä.

Joonas Lehtoranta (10,5/3,5,/3,6) on KTP:n takakentän sielu. Taitava perikotkalainen on pelin rakentamisen lisäksi jatkuva uhka myös itse. Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa juuri hän ja urheilullinen laituri Braxton Huggins (20,7/5,2/3,5) pystyivät parhaiten ajamaan Pyrinnön puolustuksen keskelle ja luomaan ongelmia.

Pyrinnön kannalta vaarallisia pelaajia ovat myös tarkkakätinen Topias Kuukkanen (kolmoset 35,6%) sekä Joni Herrala (35,7%). Vuodenvaihteesta kokoonpanoon palannut Michael Pounds on ehdottomasti vaarallinen, sillä hänellä ei ole varsinaista shooting rangea (siis etäisyyttä kuinka kaukaa pelaaja saa heittoja sisään riittävällä tarkkuudella) ollenkaan, vaan jos mies on kuumana, hän heittää ihan mistä vaan.
Pounds on tekemässä paluuta päätellen viimekierroksen 10 pisteestä juuri silloin, kun KTP kiri Kobrien etumatkaa kiinni.

Seuraa ainakin näitä:

*Kummalla säilyy aloite?  Ensimmäisessä kohtaamisessa tammikuussa Kotkassa peli eteni pitkälti käsikirjoituksen mukaan.Parhaimmillaan Pyrintö juoksi kotkalaisilta jalat alta ja varsinkin Joe Burton väsähti siinä kyydissä pahasti. Kun taas KTP pääsi Pyrinnön puolustuksen sisään ja onnistui hyökkäyksessään, se määritteli ottelun rytmin.
* Millä tavalla KTP puolustaa 1 vs 1 tilanteissa?
* Miten Pyrintö pärjää levypallopelissä? Viimeistään pudotuspelien lähestyessä täytyy jokaisen pelaajan
ottaa vastuuta ja pari mustelmaa varsinkin puolustuspään levypalloissa.
* Shaquille Thomas oli Kotkassa erinomainen vanhaa seuraansa vastaan. Vieläkö näyttämisen halua riittää?

Päävalmentaja Miikka Sopanen:
Onnistuimme runkosarjassa niin hyvin, että viimeisen ottelun tulos ei sijoitukseemme vaikuta. Peli on kuitenkin meille tärkeä hetki valmistautuessamme pudotuspeleihin, joten merkityksetön ottelu ei suinkaan ole. Kotkalaisten kausi roikkuu oljenkorren varassa, vain voitto pitää pleijari haaveen hengissä. Pyrintö pelaa Pyynikillä voitosta #aina, luvassa siis hieno korispeli. Kokoonpano: Lewis, Pihlajamäki, Leppänen, Thomas, Kilpinen L, Heinonen, Hopkins, Gonzalvez, Lehtonen, Peltokangas, Skeens, Kilpinen J

Pyrintö-KTP
tiistaina 9.3. klo 18.30 Pyynikin palloiluhallissa

Ottelu pelataan ilman yleisöä, mutta on katsottavissa Ruutu+ kanavalla.

Kuva: Joonas Caven