Sarjakärki Karhubasket Pyynikille

27.12.2022 | Uutiset

Sarjakärki Karhubasket ja fanibussi saapuvat Pyynikille 28.12 klo 18.30 alkavaan Korisliiga -otteluun.

Erinomaisia otteita niin kotoisessa Korisliigassa kuin FIBA Europe Cupissa esittänyt pohjalaisryhmä saapuu Tampereelle joulun jälkeiseen tapahtumaan huippuiskussa. Joukkue on voittanut Suomessa jo 12 ottelua putkeen ja samanlainen voittoisa tahti on jatkunut myös Euroopan kentillä jatkolohkoa myöten.

Karhubasketin ohjelma on ollut todella kiireinen ja joukkue palasi ennen joulua Italiasta kotiin voittaen siellä ukrainalaisen BC Budivelnikin 72 – 65.

Karhubasketin materiaali on hyvin leveä ja tasainen ja päävalmentaja Janne Koskimies voi heittää kentälle aina hyvin laadukkaita pelaajia. Joukkueen tasaisuudesta kertoo se, että paras pistemies Cameron Jones on pussittanut 13,1 pisteen keskiarvolla ja kahdeksanneksi paras pistekeskiarvo menee Jaye Crocketille 8,9 pisteellä. Kun vielä yhdeksäskin pelaaja pyrintöläislähtöinen Miikka Marttinen on upottanut 6,7 pisteen edestä tehoja, on joukkuetta vaikea pysäyttää.

Vieraiden kotimainen tehokolmikko Severi Kaukiainen 12,2p/4,9s, Daniel Dolenc 11,4p ja Henri Kantonen 10,3p/3,7s on vaikeasti pysäytettävä trio. Heillä on taitoa ja monipuolisuutta ja he ovat lisäksi erinomaisia joukkuepelaajia.

Kotijoukkue Pyrintö ja Daytone Jennings purkivat sopimuksensa ennen joulua ja vielä ei uusi pelaaja ole saatavilla vuoden viimeiseen kotiotteluun. Jenningsin puuttuminen tuo varmasti vaikeuksia levypallopelaamiseen. Nyt muiden pelaajien täytyy nousta esiin ja nimenomaan joukkuepuolustuksen täytyy onnistua erinomaisesti pohjalaisten hyökkäystehoja vastaan.

Hyökkäyspäässä avainasemassa on pallon liikuttaminen  nopeammin. Syyskaudella kotijoukkueen tehoista on vastannut parhaiten Ike Smith 17,6p/6,9lp , jonka onnistumisia tarvitaan tälläkin kertaa. Takakentän kolmikolta Tomas Pihlajamäki 9,4p, Osku Heinonen 11,1p sekä LJ Thorpe 11,6p odotetaan tehoja keskiviikon ottelussa.

Näillä mennään ja syyskauden viimeiseen kotiotteluun odotettu vieras Kauhajoelta toivotetaan tervetulleeksi kannustusjoukkojensa kera. Nyt kaikki koriksen ystävät Tampereella katsomaan kotimaista korisvihdettä.

Veikkauksen etuasiakas saa -50 % alennuksen ennakkoon ostetuita lipuista. Osta liput ennakkoon Tiketin sivuilta.