Seagulls Helsingissä vahvempi

16.12.2022 | Uutiset

Kotijoukkue oli koko pelin ajan selkeästi kuskin paikalla. Pyrinnön hyökkäyksen oli koko pelin ajan vaikeaa luoda laadukkaita heittoja ja pistesaldo jäi alle 80:n. Seagulls taas teki Pyrinnön puolustuksesta paikoin reikäjuustoa, mutta välillä siellä päädyssä nähtiin hyviä suorituksia muiden muassa Lj Thorpelta. Ottelu päättyi Seagullsin hyväksi lukemiin 89-74. 

 

Pyrinnön hyökkäyspään kirkkain valo oli Ike Smith ja hänen 18 pistettä. Muuten suoritukset olivat aika vaisuja. Seagullsin Jeffrey Carroll oli liikaa Pyrinnön puolustukselle ja hän teki 22 pistettä. Hänen lisäkseen muut Seagullsin avain pelaajat olivat vireessä tänään. 

  

I neljännes

 

Rene Rougeau ja Osku Heinonen avaavat ottelun kakkosella ja kolmosella. Tilanne 2-3 Pyrinnön hyväksi alkuun. Seagulls vastaa Heinoselle tekemällä 11 pistettä kolmessa minuutissa. Mukaan mahtuu kuitenkin Smithin onnistunut floatteri ja Pihlajamäen kolmonen johtaen tilanteeseen 13-8 Seagullsin puoleen. Aikalisä kutsuu Tamperelaisia, kun Edosomwan donkkaa Pyrinnön puolustuksen päälle. VIiden minuutin pelaisen ja vierasjoukkueen aikalisän jälkeen tilanne on 15-12. Pyrinnön hyökkäys tuottaa seuraavat minuutit vain menetyksiä ja kättä vastaan heitettyjä kolmosia, kun taas Seagulls painii tehokkaasti korin alta pisteitä. Tilanne 22-13, kun ensimmäistä jäljellä 2:12. VIimeiset kaksi minuuttia ovat edelleen vaikeita Pyrinnölle, kun taas Seagulls onnistuu muutaman kerran nostaen johtonsa 13 pisteeseen. Erä päättyy lukemiin 26-13.

 

II neljännes

 

Jaquan Lawrence lähettää Seagullsin aikalisälle minuutin pelaamisen jälkeen kahdella onnistumisella johtaen tilanteeseen 26-17. Molemmat joukkueet vaihtelee koreja seuraavat hetket, kun muiden muassa Antti Kanervo osuu kolmosen ja Arttu Pitkänen nostaa helpon korin alta. Tilanne on 31-20. Erän ensimmäisen viiden minuutin teema on ollut sama kuin ensimmäisen: Seagulls onnistuu korin alta, kun Pyrinnön on vaikea saada haastamatonta heittoa ilmaan. Tilanne on 34-23. Pyrintö nostaa päätään hetkeksi aikaa, mutta Rene Rougeaun perättäiset kolmoset käskevät pysymään maassa. Tilanne on 40-29, kun erää jäljellä 1:52. Pyrintö ei kuitenkaan tottele ja jatkaa nousuaan ja kuroo Seagullsin johdon vain 7 pisteeseen, kun viimeinen minuutti alkaa. Ike Smithin kolmonen lähettää joukkueet melkein puoliajalle tilanteessa 44-36, mutta korin alla Okko Järveä rikotaan epäurheilijamaisesti ja Seagulls onnistuu kerran vapaaheittoviivalta sekä heittää ohi, joten erä päättyy lukemiin 45-36. 

 

III neljännes

 

Carroll avaa toisen puoliajan pistetilin viimeistelemällä kauniin Seagullsin nopean hyökkäyksen rytmikkäällä kolmen pisteen heitolla. Pyrintö vastaa tähän heittämällä haastetun kolmosen takarautaan. Tämän jälkeen Seagulls heittää ohi ja Ike Smith ansaitsee Pyrinnölle pelin toiset vapaaheitot. Tilanne on 48-38 kahden minuutin pelaamisen jälkeen. Kun erää on jäljellä viisi minuuttia, tilanne on 54-44. Pyrintö on pysynyt mukana Ike Smithin kovilla yksilösuorituksilla, mutta nämä eivät riitä johdon saamiseksi Seagullsin joukkuehyökkäystä vastaan. Muut Pyrinnön pelaajat nostavat päätään tehden muutaman korin, mutta Jeffrey Carrol lähettää tamperelaiset aikalisälle muutaman onnistumisen jälkeen. Ottelun viimeinen kaksi minuuttia alkaa tilanteessa 66-51. 

 

IV neljännes

 

Seagulls aloittaa viimeisen erän riistämällä pallon ja donkkaamalla nopean hyökkäyksen. Jaquan Lawrence pääsee kuitenkin seuraavassa tilanteessa vapaaheittoviivalle ja onnistuu. Tilanne on 67-55. Juontajan sanoja lainaten ”Pyrintö keksii uusia konsteja menettää palloa”, kun Ike Smith kävelee pallon kanssa puolen kentän yli ja ottaa 8 sekunnin rikkeen. Neljännen erän alku on rumaa Pyrinnön kannalta, kun Seagulls kasaaa stoppeja ja onnistyy hyökkäyksessä. Tilanne on 78-57 kun erää on 6 minuuttia jäljellä. Sama jatkuu ja ottelun viimeiset kaksi minuuttia alkaa tilanteessa 89-64. Pyrintö kuitenkin voittaa vilttiketjujen taistelun ja saa eroa pienennettyä kauniimpaan lukuun ja peli päättyy luvuin 89-74.