SEAGULLSIN 31 KOLMOSTA TUHOSIVAT PYRINNÖN

20.10.2021 | Otteluraportit, Uutiset

Pyrinnöstä ei ollut tiistaina haastamaan Seagullsia, sillä Seagullsin heittopeli oli juuri niin murhaavan tarkkaa kuin osattiin pelätäkin. Sarjapisteet Helsinkiin tylyin numeroin 72-115 (32-54).

Petteri Koposen saapuminen Pyynikille oli kerännyt hyvin koripalloyleisöä katsomoon ja tunnelma oli hieno, kunnes ottelu karkasi kotijoukkueen näpeistä toisella jaksolla.

Pyynikillä pyöri varma huhu, että Koponen aloittaa ottelut Seagullsin vaihtopenkillä voidakseen haastaa Lassi Kilpisen ensi keväänä, kun valitaan jälleen Korisliigan parhaan 6. miehen palkintoa.

1. neljännes

Ottelun alku oli sähäkkä ja yleisöön menevää koripalloa. Pyrintö pärjäsi hyökkäyksessä kohtuullisen hyvin, mutta huolestuttavaa oli, että Seagulls teki ensimmäisen 4 minuutin aikana vain yhden hyökkäyksen, josta se ei onnistunut tekemään koria. Pyrinnön päävalmentaja Miikka Sopanen huomasi tietysti tämän ja otti aikalisän jakson puolivälissä tilanteessa 6-12.
Petteri Koponen tykitti kolmosen nopeasti kentälle päästyään. Osku Heinonen ja Devante Foster pystyi vastaamaan helsinkiläisten rynnistykseen omilla koreillaan. Sen sijaan Romani Hansenilla oli vaikeuksia saada palloa koriin vapaistakaan lay-upeista.
Pyrintö taisteli kuitenkin rajusti. Kun David Gonzalvez tuli kentälle, hän rymisteli hyvin fyysisesti korille ja nosti väkisin kaksi lay-uppia. Pyrintö kavensi eron jo 21-23 tilanteeseen, mutta Seagulls onnistui vielä kolmosessaan, joten ensimmäiselle tauolle 21-26 numeroissa.

2. neljännes

Pyrintö oli hyvällä asenteella liikkeellä. Tilanteisiin mentiin kovaa ja loppuun asti.
Näytti vielä oikein hyvältä, kun Romani Hansen haki kaksi ja Eero Lehtonen yhden hyökkäyslevypallon. Niiden merkitys oli uutta pallonhallintaa isompi, se kertoi halusta laittaa kroppansa peliin.
Ja kun Shaquille Keith torjui Tuukka Kotin heiton ja ajoi samasta tilanteesta toiseen päähän kovan, kovan lay-upin, Pyynikin yleisö repesi!
Seagulls pyöritti kuitenkin hyökkäystään hyvin ja jostain syystä Pyrinnöltä jäi juuri Petteri Koponen täysin vapaaksi kulmaan.
Malmin Superkoriksen kasvatti tykitti 4. kolmosensa ja vei Seagullsin 26-35 johtoon. Sopasen Pyrintö jälleen aikalisälle.
Pyrintö ei kuitenkaan löytänyt lääkkeitä puolustukseensa ja Koponen jatkoi heittämistä. Heitettyään kolmoset siihen mennessä 7/7, Koponen hymyili hämmentyneenä, ihmetellen miksi hänet jätetään edelleen vapaaksi.
Ero kasvoi nopeasti ja puoliajalle mentiin jo 32-54 numeroissa.
3. neljännes

Puoliaika ei tuonut paljon uutta. Seagulls tanssitti Pyrinnön puolustusta ja tamperelaiset yrittivät astua varpaille.
Kun Koponen oli tulossa kentälle, Gonzalvez ryntäsi myös pyytämään vaihtoa.
Pyrintö pelasi hetken pelaajavartiointia, mutta palasi sitten peruspuolustukseensa match-up paikkavartiointiin.
Seagulls on erinomainen heittojoukkue, mutta ero korostui, kun se sai heittää vapaita heittoja ja Pyrinnön heitot jouduttiin ottamaan jatkuvasti puolustajan häiritsevää kättä vastaan.

4. neljännes

Nyt Zaccheus Darko-Kelly ja Timo Heinonen tykittivät nurkasta hurjalla tarkkuudella. Korisliigan kokenein pelaaja, Timi Heinonen sai syöttökatkon ja pääsi yksin läpi. Seagullsin vaihtopenkki vaati donkkia, mutta Heinonen luopui donkkiyrityksestä ilmeisesti viime tingassa, sillä ns. donkkiaskeleet hän vielä otti, mutta tyytyi lay-uppiin. Ei, tämä ei ollut mitenkään olennaista, mutta jäi mieleen viimeisestä jaksosta.
Toinen mikä jäi mieleen, oli Kion Williams, joka osoitti viimeisen 4 minuutin aikana taitavuutensa 1 vastaan 1. pelaamisessa. Kion viimeisteli nopeassa tahdissa 7 pistettä.
Loppunumerot 72-115 eivät mairittele Pyrintöä.

Yhteenveto:

Pyrinnön parhaana palkittiin Shaquille Keith, joka taisteli raivoisasti ja ylsi tupla-tuplaan: 20 pistettä ja 10 levypalloa. Devante Foster (11/8) pelasi hyvin silloin kun Pyrintö pelasi hyvin, mutta hänkään ei pystynyt pelastamaan joukkuetta vaikeuksien keskellä. Osku Heinonen (10/0) ja Topias Palmi (9/4) olivat selvästi merkittyjä miehiä Seagullsin pelikirjassa eikä Pyrinnön tykistö saanut helppoja heittoja käytännössä ollenkaan.

Seagullsin parhaana palkittiin Petteri Koponen, joka heitti 27 pistettä pelkillä (!) kolmen pisteen heitoilla. Miehellä ei ollut ainuttakaan 2 pisteen heittoa eikä vapaaheittoa. Tarkkuus 9/11 on tietysti maailmanluokkaa.
Seagullsista 6 pelaaja heitti yli 10 pistettä ja Tuukka Kotti otti 14 levypalloa.

Seagulls kirjautti uuden Korisliigan ennätyksen niin kolmosten heittomäärässä (56 yritystä) kuin onnistuneiden kolmosten määrässä (31). Ennätys lienee sekin, että tuskin Korisliigassa on ennen voittanut joukkue, joka on tehnyt vain 10 onnistunutta kahden pisteen koria. Voittanut ainakaan näin selvästi.

Pyrinnön paikkapuolustus ei siis toiminut Seagullsia vastaan mitenkään. Aika näyttää oliko Seagulls vaan liian hyvä joukkue sitä vastaan, pystyykö Pyrintö parantamaan sen toteutusta joukkueen yhteisten harjoituskertojen myötä vai
onko siinä valuvika.

Kommentit:

Lassi Nikkarinen, Seagulls:
Toteutettiin omaa pelisuunnitelmaa hyvin ja onnistuttiin kaukoheitoissa.
Saimme aika paljon vapaita heittoja ja heitot putosivat hyvin.

Shaquille Keith, Pyrintö:
Seagulls pelasi joukkueena paremmin ja toteutus oli meitä parempaa.
He heittivät erinomaisesti. Meillä kausi on kuitenkin vasta alussa ja meidän on jatkettava tästä yhdessä eteenpäin.

Miikka Sopanen, Pyrinnön päävalmentaja:
Seagullsilta aikas hyvä ottelu, Pyrinnöltä aikas huono ottelu. Olen pettynyt, koska vaikka valmistauduimme hyvin, mutta silti teimme koko ajan uusia virheitä puolustuksessa. Sitten kompensoitiin puolustutksen mokia hyökkäyspään huonoilla valinnoilla. Epäkypsää.

Jussi Laakso, Seagullsin päävalmentaja:
Onnistuimme hienosti puolustuspäässä. Tiesimme, että Pyrinnöllä kovia 1 vs. 1 pelaajia, jotka eivät ainakaan kaikki luovu mielellään pallosta, joten saimme apupuolustuksella luotua ylivoimatilanteita puolustuksessa.
Lisäksi olimme hyökkäyspäässä kärsivällisiä. Ajoimme puolustuksen saumoihin ja löysimme hyvin vielä vapaamman pelaajan.

Pyrinnön seuraava peli on Joensuussa Katajaa vastaan 27.10. Kotikentälle Pyrintö pääsee 30.10. kun Lahti Basketball saapuu Pyynikille.

Kuvat: Joonas Caven