SEAGULLSIN AALTO KANTOI VOITTOON

6.2.2021 | Otteluraportit, Uutiset

Seagullsin ja Pyrinnön välinen Korisliigan kärkikamppailu eteni aaltoillen. Molemmat pääsivät surffaamaan näyttävästi aallon harjalla ja vastaavasti molemmilla snorkkeli hörppäsi välillä pahasti vettä. Seagullsin aalto kesti kauemmin ja se vei voiton 99-95 (54-45).

Pyrintö julkisti lauantaina ennen kärkiottelua päävalmentaja Miikka Sopasen jatkosopimuksen.
Miikka on siis Pyrinnön peräsimessä myös kaudella 2021-2022, joka lisäsi mukavasti tunnetta iltapäivän peliin. Toki kärkiottelu helsinkiläisjoukkuetta vastaan tarjoaa sitä #aina muutenkin.

1. neljännes

Pyrintö aloitti vahvasti. Puolustus toimi hyvin ja Seagulls oli jopa yllättävän hämillään. Lokkiparvi ruikki ohi vapaistakin paikoista.
Osku Heinonen ajoi parissa minuutissa lay-upin ja tykitti rytmistä kolmosen, Pyrintö 0-5 johtoon.
Seagulls pääsi pisteille vasta reilun 3 minuutin pelin jälkeen Porter Troupen kolmosella.
Heti alusta asti oli nähtävissä, että Marcus Lewis on tänään hurjassa vedossa. Mies tehtaili ensimmäisellä neljänneksellä peräti 15 pistettä ja 4 koriinjohtavaa syöttöä. Pyrinnön toinen onnistuja oli Osku Heinonen joka ehtii punnertaa 10 pistettä ensimmäisellä kympillä.
Jakson loppupuolella Seagulls pääsi peliin mukaan ja ensimmäiselle tauolle edettiin 19-27 numeroissa.

2. neljännes

Korisliigan kokenein pelaaja Timo Heinonen aloitti vahvasti ja kavensi ensin hyökkäyslevypallosta 2 pistettä ja toi kohta perään kolmosella Seagullsit jo iholle 24-27.
Lewis pelasi härskisti 1vs1 pienempää puolustajaansa vastaan mutta se ei tietenkään toiminut montaa kertaa, kun Tuukka Kotti pääsi maalivahdiksi Seagullsin korin alle.
Pyrinnön hyökkäys alkoi jumittaa pahasti ja kellon näyttäessä 5:42 Kendale McCullum vei kolmosellaan Seagullsin ensimmäisen kerran johtoon 33-31.
Pyrinnöllä oli vaikeuksia voittaa omia 1vs1 tilanteitaan ja kolme lähes peräkkäistä hyökkäystä päättyi menetykseen, kun pallo karkasi korille ajossa ahtaassa tilassa päätyrajasta yli.
Seagulls sai pienen irtioton ja repi eron 10 pisteeseen (45-35)
Tomas Pihlajamäki toi kentälle jälleen rämäpäisyyttä ja taitoa. Pyrintö pääsi uudestaan peliin mukaan, kun mies hankki ajosta 2 pistettä ja vaparin päälle. Ero 7 pisteeseen 1 min ennen puoliaikaa.
Marcus Lewisin heitto summerin soidessa n. 10 metristä upposi koriin ja puoliaikatilanteeksi jäi 54-45, joka ei sinällään ollut vielä kovin suuri huolenaihe.
Huolestuttavampaa oli, että Shawn Hopkins, David Gonzalvez ja Brady Skeens olivat ensimmäiseen puoliaikaan tehneet yhteensä 2 pistettä. Lewisin hurja 22 pistettä ei korvaa kuitenkaan pitkään sitä, sillä jollei Pyrintö löydä monipuolisempaa korintekouhkaa, Seagulls löytää kyllä aseet Lewisin ja Heinosen pysäyttämiseen.

3. neljännes

Aika usein Pyrintö on tullut pitkältä tauolta entistä kovempana. Tänään ei käynyt niin.
Seagulls puolusti Pyrinnön aseettomaksi, varsinkin 1 vs1 puolustus oli hurjaa. Pyrintö ei saanut suoria ajoja ollenkaan, jolloin helsinkiläiset ehtivät organisoida apupuolustuksensa seuraavaan yritykseen.
Vaikeudet hyökkäyksessä menivät varmaan korvien väliin ja omassa päässä tuli karkeita merkkausvirheitä.
Pyrinnön puolustuskonsepti hyväksyy sen riskin, että tietyt pelaajat saattavat saada vapaan heiton.
Antti Kanervo ei varmastikaan ole kuitenkaan tällainen mies. Huono kommunikointi pelaajien kesken tai joku muu kummallisuus toi maan kärkiheittäjiin kuuluvalle Kanervolle kaksi vapaata kolmosen heittoa 3 minuutin sisään.
Kun lisäksi Shawn Huff tykitti 4 minuutin pelin jälkeen tilanteeksi 68-53, Miikka Sopanen kutsui Pyrinnön aikalisälle.
Näytti vähän siltä, että Pyrintö oli lähtenyt tosissaan voittamaan ottelua, ja sitten kun voitto näytti karkaavan romahti itseluottamus ja keskittyminen kokonaan.
Jakson loppuun Pyrintö sai pienen piristymisen, mutta ero oli voittokamppailua ajatellen harmittavan iso
81-65 .

4. neljännes

Mutta niin se Pyrintö vaan nousi pelaamaan taas voitosta!
Pyrintö viilasi puolustustaan ja se näytti toimivan samaan aikaan Seagulls ehkä kuvitteli pelin olevan jo ohi.
Marcus Lewis haki riiston ja donkkasi tilanteeksi 82-70.
Jossain Töölönlahden pimeissä notkoissa alkupelin vaeltanut Shawn Hopkins pussitti peräkkin kolmosen ja kakkosen, ero mahdollinen 10 pistettä 85-75 ja aikaa 7 minuuttia.
Pelottavan näköinen tilanne nähtiin kun Seagullsin vikkelä takamies teki lokkimaisen syöksyn yrittäen viedä kai makkaran Osku Heinosen kädestä, mutta jostain syystä, virhearvion seurauksena, syöksyi pää edellä ohi ajavan Heinosen jalkoihin. Kumpikaan ei nähtävästi loukkaantunut, hyvä niin.
Lewis haistoi kuitenkin verta ja riisti pallon toistuvasti Seagullseilta ja toi Pyrinnön jo 7 pisteen päähän.
Jussi Laakso, Seagullsin päävalmentaja pyysi 5 minuutin pelin jälkeen aikalisän, kun pyrintö oli vienyt jakson alun 6-15.
Lewis oli kuin pyörremyrsky jollaiseen ei olla edes totuttu edes karuissa merenranta olosuhteissa. Mies haki riistoja, hyökkäsi korille kovaa ja Seagulls joutui rikkomaan.
Hopkins naulasi kohta 3 vaparia sisään, Lassi Kilpinen ponnistaa metrin ja tippaa hyökkäyslevypallon ruuhkan keskeltä sisään, 2 pistettä eroa!
32 sekuntia ennen loppua Seagulls johti kuitenkin taas 97-91, mutta Pyrintö jos joku on erinomainen erikoistilanteissa. Pyrinnön aikalisän jälkeen Skeens pääsi kaventamaan eron 4 pisteeseen (97-93).
Nyt Jussi Laakso otti aikalisän ja Seagulls avasi omasta päädystään, mutta Pyrintö iski tietenkin paikkaprässillä, riisto ja ero 2 pisteeseen (97-95). Pyrintö sai hyvän prässin uudestaan, mutta Seagulls sai sen purettua jonka jälkeen Pyrinnön oli pakko rikkoa. Corban Collins pussitti voittopisteet 99-95 vapaaheittoviivalta.

Nostot:

Marcus Lewis oli jälleen ilmiömäinen. Kun kärkiottelussa tehtailee 36 pistettä ja 9 syöttöä, niin onhan se kova. Tarkkuus riittää komeasti, sillä kakkoset 64% ja kolmoset 40%  kertovat, että Sopanen näyttää varmasti vihreää valoa jatkossakin.
Osku Heinonen (12/2) oli alussa kova ja Shawn Hopkins (13/5) viimeisellä jaksolla liekeissä.
Brady Skeens oli korin alla vaikeuksissa Seagullsin isojen ja taitavien puolustajien kanssa ja omat ratkaisut jäivät tänään vähiin, mutta mies haki huikeat 21 levypalloa! Nämä suoritukset mahdollistivat, että Pyrintö pelasi voitosta.

 

Seagulls heitti tänään peräti 44 kolmosen yritystä, joista peräti 21 sisään. Se oli epäilemättä voiton ydin, sillä kummallista kyllä, kahdenpisteen heittoja joukkueelle tuli selvästi vähemmän (13/27)
Pyrinnöllä vastaavat luvut: kakkoset 30/51 ja kolmoset 7/31. Kehno kaukoheittopäivä siis.

1.ja 4. neljännes olivat Pyrinnön, 2. ja 3. Seagullsin. Tampereella käydyn ottelun tapaan ottelun ratkaisi, että Pyrinnöltä kesti liian kauan katkaista huono vaihe. Kun ajaa kiinni vastustajan 16 pisteen etumatkaa, joutuu yleensä ottamaan niin suuria riskejä, että ne kostautuvat jossain vaiheessa tai että aika loppuu kesken.

Pyrinnön kunniaksi on sanottava, että tänäänkin Pyrintö taisteli hyvällä hengellä loppuun asti. Matka loppui vähän kesken, mutta viikon päästä uusi yritys Suomen Cupin finaalissa. Sama paikka, samat joukkueet.
Kommentit:

Shawn Huff, Seagulls:
Pyrintöä vastaan on vaikea pelata. Ensimmäiset viisi minuuttia menee siihen, että tottuu heidän pelitapaan. Tosi kiva pelata näin korkeatasoisessa ottelussa.

 

Lassi Kilpinen, Pyrintö:
Vähän pettynyt, että tappio niskassa lähdetään kotia. Oon iloinen siitä, että noustiin taistelemaan voitosta lopussa. 

 

Jussi Laakso, Seagulls päävalmentaja:
Aikamoista vuoristorataa oli ottelu. Meillä tuli ikäviä pallon menetyksiä läpi ottelun mistä Pyrintö rankaisi. Niissä pitää parantaa ja uskon, että viikon päästä nähdään parempi Seagulls.

Miikka Sopanen, Pyrinnön päävalmentaja:
En oo ihan täysin tyytyväinen. Mulla jäi sellanen olo, että toisella ja kolmannella neljänneksellä ei oltu niin hyviä mitä peli olisi vaatinut. Seagulls oli luotettava ja tasainen läpi ottelun.