Shawn Hopkins siirtyy Islannin pääsarjaan

19.7.2021 | Uutiset, Yleinen

Reportteri Nieminen jututti Hopkinsia siirtouutisen varmistuttua. Lue ohesta mukavasta juttutuokiosta.

Shawn Hopkins, olet juuri allekirjoittanut sopimuksen Islannin pääsarjaan Stjarnanin riveihin. Kerro vähän tulevasta joukkueestasi.

“Joukkue kuuluu Islannin pääsarjan kestomenestyjiin. Aiemmin joukkueessa on pelannut mm. Antti Kanervo, jolta sain hyvät suositukset seuran toiminnasta. Juteltuani valmentajan kanssa, joukkue vaikuttaa hyvin mielenkiintoiselta ja meininki on samantyyppistä kuin Pyrinnössä menneellä kaudella. Valmentaja haluaa nopeaa peliä, korkeaa prässiä ja hyviä heittoprosentteja. Joukkueen kantavana voimana on ollut hyvä pointti ja kokenut sentteri. Islannin sarjassa saa olla yksi jenkki ja Bosman -pelaajia sitten taas rajaton määrä. Joukkue pelaa Reykjavikin välittömässä läheisyydessä. Sarjassa on 12 joukkuetta. Puhelinkeskustelun jälkeen joukkueen päävalmentaja tuntuu hyvin samanlaiselta ihmiseltä kuin Miikka Sopanen.”

Kerro vähän millaiset kokemukset sinulle jäi Pyrinnöstä.

“Tulin hakemaan Pyrinnöstä mahdollisuuksia, jotta voin edetä urallani step by step. Sain enemmän. Sain koko Pyrinnön korisorganisaation taakseni ja minut otettiin hyvin vastaan sekä ennenkaikkea minuun luotettiin. Luottamus oli se kaikkein tärkein asia. Sain pelata pallon kanssa eri pelipaikoilla aivan niinkuin coach Sopanen oli minulle kertonut sopimusta tehtäessä. Menin eteenpäin pallonkäsittelyssä, heittopelissä sekä screenien käytössä. Lyhyesti sanottuna vastuu kasvatti!”

Olet nyt toista kesää peräkkäin mukana Susijengin kanssa. Mitä se on tuonut/antanut sinulle?

“Oikein hyvin on mennyt. Nuorella jengillä on harjoiteltu hyvin ja on päästy pelaamaan kansainvälisiä pelejä niin Tsekeissä kuin Japanissakin. Erityisen mukavaa on ollut yleisön mukanaolo. Kyllä urheilija kaipaa faneja. Olen päässyt harjoittelemaan ryhmässä, mutta olen myös tykännyt harjoitella yksin ja erityisesti kiitosta annan Pyrinnön Jenni Puputin fysiikkavalmennukselle. Edessä on vielä yksi tapahtuma elokuussa Suomessa ja sitten alkaakin keskittyminen edessä oleviin uusiin haasteisiin. Harjoittelen elokuussa vielä coach Sopasen vetämissä harjoituksissa Tampereella.”

Kenen odotat ottavan steppejä eteenpäin seuraavaksi Pyrinnössä?

“Vastaus on hyvin helppo; Tomas Pihlajamäki. Otin Tomaksen ikäänkuin siipeni suojaan jo menneellä kaudella ja hänellä on erittäin hyvät valmiudet astua eteenpäin jo tulevalla kaudella. Nuoresta iästään huolimatta hänellä on paljon kokemusta kansainvälisistä peleistä ja hyvät valmiudet peleihin. Pyrintö on jäätävän hyvä ja kehittävä ympäristö. Coach Sopanen tekee erinomaista työtä ja kaikki taustat on hoidettu erinomaisesti Elisa Hakasen johdolla. Pyrintö on erinomainen paikka kehittyä.”

Mitä haluaisit sanoa lopuksi kaikille Pyrintöläisille ja sen faneille?

Eiköhän Shawn Hopkins nähdä vielä jossain vaiheessa uraa Pyrinnön punaisessa pelipaidassa sen verran hyvät kokemukset vuodesta jäi. Kiitos kaikille. Punaista vaan päälle!”

Lopuksi sovimme vielä Shawin kanssa, että hän tulee kauden aikana kertomaan kuulumisiaan Pyrinnön somealustoilla.

Lopuksi otin vielä puhelun coach Sopaselle ja kyselin mietteitä Shawnista.

“Hienoa, että Shawn sai mahdollisuutensa ja tuli kehittymään Tampereelle. Siivet kantaa eteenpäin ja se on aina hieno asia urheilussa, kun tapahtuu asioita, joista urheilija on haaveillut. Tottahan Shawnia ja hänen persoonaansa tulee ikävä joukkueessa. Itselläni on pitkä yhteinen historia Shawnin kanssa jo nuorten maajoukkueajoista lähtien. Onnea ja menestystä jatkoon!”

 

JPN