Shawnin kuulumiset Islannista

7.1.2022 | Uutiset, Yleinen

Juttutuokiossa Shawn Hopkinsin kanssa paljastui mielenkiintoisia asioita “satujen saarelta” Islannista.

Kaupunki on hieno ja maa on luonnoltaan ihmeellinen. Maisemat ovat uskomattomia ja niitä katsellessa mieli lepää. Ihmiset ovat puheliaita ja ovat tietyllä tapaa small -talk kansaa. Reykjavik itsessään on pienen maan iso-pieni kaupunki.

Vielä ei ole tullut maistettua valasta, mutta ehkäpä sitäkin pitää kokeilla jossain vaiheessa. Ruoka on ollut yllättävän rasvaista ja hintataso on todella korkea ravintoloissa verrattuna vaikkapa Suomeen.

Maanjäristyksiä tuntee ihan viikottain, koska saarella on tuliperäistä toimintaa. Niihin on tottunut tosi nopeasti. Ollaan Lynseyn (aviopuoliso) kanssa kierrelty saarella ja nautittu maan nähtävyyksistä.

Koripallon pääsarja Islannissa on samantyyppinen, mutta erojakin löytyy paljon. Joukkueissa saa olla yksi amerikkalaispelaaja, mutta rajattomasti europelaajia. Omassa joukkueessamme on amerikkalaistakamiehen lisäksi siis suomalaispelaaja ja slovenialaispelaaja. Talentteja on sarjassa mielestäni vähemmän kuin kotoisessa Korisliigassa. Fyysisesti pelaajat ovat erinomaisia ja siihen on maassa kiinnitetty huomiota jo nuoresta pitäen. Sen sijaan taitotaso ei vastaa kotimaista liigaa.

Otteluissa pelataan todella kovaa ja tuomarit sallivat kovan fyysisen pelin. Kyllä Suomessa on tuomarien kanssa helpompaa ja kotimaisessa liigassa on hyvät tuomarit, joiden kanssa on helppo keskustella.Islannin liigassa mottona on, että ota kovaa niin kauan kuin tuomarit sen sallivat.

Otteluja pelataa 22 runkosarjassa ja se on periaatteessa yksi peli viikossa. Itse haluaisin kyllä pelata enemmän. Jos vertaan Islannin top 5 joukkueita ja ottaisin niistä keskiarvon, niin luulisin, että se keskiarvo sijoittuisi taidollisesti top 4 joukkoon.

Koriksen asema on selvästi jalkapallon takana ja futiksen suosio näkyy kaikkialla olosuhteista lähtien.

Oma peli on ailahdellut, noin 16p/7lp keskiarvolla pelannut Shawn sanoo. Alussa pelimme oli vapaampaa. Sen jälkeen joukkueessamme oli kuiva kausi ja mikään ei onnistunut. Nyt sekä oma pelaaminen että joukkueen pelaaminen on taas palannut paremmalle tasolle. Pelaan aika paljon boxin ulkopuolella ja juoksemme huomattavan paljon vähemmän pelissä kuin viime kaudella Pyrinnössä.

Yleisö on pitkälti voitto-orientoitunutta. Kun voitat väkeä saapuu paikalle. Fasiliteetit ovat hyvät joukkueellamme. Halli, kolme punttisalia, ulkona olevat porealtaat ja uima-altaat ovat joukkueen käytössä. Meillä on kaksi valmentajaa, valmentajaharjoittelija sekä erittäin pätevä vara-apuvalmentaja. Lisäksi peleissä on mukana kaksi fyssaria sekä kiropraktikko.

Kausi on kasvattanut itseäni henkisesti, toteaa Shawn. Olen oppinut tuntemaan, miltä tuntuu elää paineen alla. Pitää oppia voittamaan ongelmat. Pelaaminen tuntuu enemmän “duunilta” kuin kotimaassa. Olen onnellisessa asemassa, että saan voin tehdä koripalloa ammatikseni.

Haluan lähettää erityisen paljon terveisiä Tampereen Pyrinnön väelle ja faneille. Vieläkin harmittaa se, että viime kaudella emme saaneet pelata Pyynikillä omien kannattajien edessä. Yleisö tuo energiaa ja saa meidät urheilijat yrittämään kaikkemme. Ilman yleisöä tunnelma on vaisumpi.

Kysäisin vielä Shawnilta, mitenkä vapaa-aikaa vietetään reenien ulkopuolella. Vastaus tuli naurahtaen, että someen tehdään juttuja. Voit seurata Shawnia esim.

Tik Tokissa @holyhopkins tai Instagramissa @hopkinsjr

Kiitos mukavasta juttutuokiosta Shawn!

JPN