Sopanen, Vasell ja Liljeberg Pyrinnön ensi kauden valmennustrio

3.4.2023 | Uutiset

Tampereen Pyrintö on tehnyt merkittävän valmennuskiinnityksen ensi kaudeksi. Korisliigan päävalmentajana jatkaa voimassa olevalla sopimuksella Miikka Sopanen ja akatemiajoukkueiden päävalmentajana Santeri Liljeberg.
Uutena tulokkaana valmennukseen Pyrintö saa mieluisan paluumuuttaja Tero Vasellin, jonka sopimus on muotoa 1+1.

Vasell toimi kuluneella kautena miesten korisliigassa pelaavan Uudenkaupungin korihaiden päävalmentajana. Aiemmin Vasell on työskennellyt BC Nokian miesten apuvalmentajana sekä valmentajana Tampereen Pyrinnössä. Koripallo-oppinsa huippukoripallovalmentajatutkinnon käynyt valmentaja on saanut Pyrinnöstä.

”Kevään mittaan tuli tunne, että minut oikeasti halutaan Pyrintöön. Olen siitä hyvin kiitollinen. Erittäin odottavaisin mielin palaan kasvattajaseuraani. Omalta osaltani kausi jäi vähän kesken, joten sormet syyhyävät jo harjoituksiin. Aloitin aikoinani 7-vuotiaana Pyrinnön pallokoulussa ja siitä kymmenen vuotta myöhemmin seurassa valmentajana. Miikka Sopanen on valmentanut minua junnuvuosina, ja minä olen vastaavasti valmentanut Santeria. Hienoa päästä työskentelemään Miikan ja Santerin kanssa.”, Tero fiilisteli.

Vasell tulee toimimaan korisliigajoukkueen apuvalmentajana sekä mukana miesten akatemiajoukkueessa. Hänet tunnetaan kovan vaatimustason omaavana valmentajana.

”Tuon parhaan mahdollisen apuni joukkueen käyttöön. Lisäkädet ja -silmät arjen tekemiseen. Hyvää tietotaitoa miesten liigaan ja akatemiaan ja oikeastaan koko Pyrinnön pelaajapolkuun. Päivittäinen tekeminen tulee olemaan sillä tasolla, että niin pelaajilla kuin valmentajilla on mahdollista kehittyä”, jutteli hyväntuulinen Vasell.

Liljeberg akatemiaohjelman päävalmentajaksi

Santeri Liljeberg toimii ensi kaudella akatemiajoukkueiden päävalmentajana. Pyrinnön kehitysjoukkueet pelaavat miesten 1.divisioona A sekä B- tasoilla.  Seura on ainoa Suomessa, jonka ohjelmasta löytyy kaikki poikapuolen aikuisten pääsarjajoukkueet.

”On hienoa saada jatkaa tämän porukan mukana myös ensi kaudella. Kuluneiden kahden kauden aikana akatemiaporukkamme on osoittanut valtavaa sitoutumista ja työmoraalia toimintaamme kohtaan. Tästä palkintona monet akatemiapelaajistamme ovat ottaneet suuriakin harppauksia niin ihmisinä kuin pelaajina. Ensi kaudella pyrimme vieläkin laadukkaampaan ja henkilökohtaisempaan päivittäiseen tekemiseen akatemiatoiminnassamme”, summasi Liljeberg.

Miesten korisliigassa on käynnissä puolivälierät. Pyrintö on mukana pudotuspeleissä 18.vuotta putkeen. Kauhajoki johtaa sarjaa otteluvoitoin 2-0. Sarja on ensimmäisen kerran katkolla pääsiäislauantaina. Vaikka pudotuspelit pitävät päävalmentaja Sopasen kiireellisenä, on mies ehtinyt iloitsemaan tulevan kauden triosta.

” Mahtavaa että pääsen tekemään yhteistyötä Santerin ja Teron kanssa tulevalla kaudella. Molemmat ovat erinomaisia valmentajia, ja tällä bändillä sekä kemiat että filosofiat käyvät kivasti yhteen”, summasi päävalmentaja Sopanen.

Koripallovalmennuksen lisäksi seura tekee tiivistä yhteistyötä Tampereen urheiluakatemian ja Varalan valmennuskeskuksen kanssa. Joustavan akatemiaympäristön ansiosta opiskelun ja urheilun yhteensovittaminen on tehty urheilijamyönteiseksi ja Varalan urheiluopiston valmennusyhteistyö mahdollistaa urheilijan kokonaisvaltaisen harjoittelun.

Miesten edustuskokonaisuuteen kuuluu myös U19SM-sarjajoukkue, jonka harjoittelusta vastaa yllä mainittu kolmikko; Sopanen, Liljeberg ja Vasell.