Sopimusuutisia: Kion Williams, Roni Ahvenjärvi ja Arttu Pitkänen

8.9.2022 | Uutiset

Junioripuolella menestystä ja Suomen mestaruuksia niittäneet Kion Williams, Arttu Pitkänen ja Roni Ahvenjärvi tekivät sopimuksen jatkosta liigaseuran kanssa. Pyrinnöllä on miesten Korisliigan alapuolella akatemiajoukkueet sekä 1A:ssa että 1B:ssä. Kolmikko on käynyt läpi menestyksekkäästi juniorivuodet ja pelanneet Pyrinnön akatemioissa. Nyt on aika nostaa ensimmäisiä pitkän linjan pyrintöläisiä junioreita mukaan miesten edustusjoukkueeseen. Kolmikko oli suuressa roolissa Pyrinnön voittaessa kaudella 2021-22 U19 Suomen mestaruuden.

Pelintekijä Kion Williams 186cm/19v pelasi myös miesten Korisliigassa viime kaudella. Kionin pääpelipaikka oli kuitenkin miesten 1A -divisioona, jossa tehokas Kion tehtaili pistekeskiarvokseen 18,9p ottelua kohden.

Toinen 03-ikäluokan takuumies Arttu Pitkänen 194cm/19v on myös tottunut menestymään junioripeleissä. Takamies/laituri tunnetaan hyvänä heittäjänä ja taitavana pelaajana. Artun viime kausi oli osittain loukkaantumisten sävyttämä ja 1A::ssa pelannut Arttu teki 6,0p ottelua kohden.

Viime kauden U19n sarjan MVP:ksi valittu laiturin paikalla viihtyvä Roni Ahvenjärvi 197cm/20v oli keskeisessä roolissa viime kauden Pyrinnön U19 mestaruudessa. M1DA -sarjassa Roni tilastoi 10,3p ottelua kohden. Roni tunnetaan kovana harjoittelijana ja askel askeleelta Roni on edennyt koripallourallaan.

Seuran puolesta ollaan iloisia, että pitkän taipaleen seuran junioreissa pelanneet nuoret miehet ovat valmiita ottamaan seuraavan askeleen eteenpäin.

Pyrinnöllä on voimassaolevat sopimukset Osku Heinosen, Tomas Pihlajamäen, Lassi Kilpisen, Valtteri Leppäsen, LJ Thorpen, Airen Brooksin, Daytone Jenningsin, Jaquan Lawrencen, Kion Williamsin, Roni Ahvenjärven ja Arttu Pitkäsen kanssa. Joukkuetta valmentaa Miikka Sopanen, apunaan Damon Williams ja Santeri Liljeberg.