SYYSKAUSI PAKETTIIN HELSINGISSÄ

16.12.2021 | Otteluennakko, Uutiset

Pyrintö pääsee joulutauolle perjantain jälkeen, kun se on ensin matkustanut Helsinkiin Seagullsin vieraaksi.

Molemmilla joukkueilla on takana tappio edellisestä pelistään. Seagulls hävisi tiistaina Kotkassa, Pyrintö keskiviikkona Uudessakaupungissa. Molemmilla joukkueilla on ollut myös kokoonpanohuolia, joten perjantain pelistä voi odottaa ihan mitä vaan.

Nimivahvassa Seagullsissa vain yksi suojaamaton kohta

Tuntuu tietysti absurdilta puhua kokoonpanohuolista, kun katsoo helsinkiläisten nimilistaa, mutta yllättäen takamies Lassi Nikkarisen loukkaantuminen sekoitti Seagullsin pelaamista enemmän kuin odotettiin. Lokkiparvi on ottanut sen jälkeen nokkaan BC Nokialta ja KTP:ltä. Otos on toki pieni, mutta tämä osoittaa joukkueen haavoittuvuuden kevään pudotuspelejä ajatellen.

Seagulls lähti kauteen mestarisuosikkina, kuinkas muuten. Päävalmentaja Jussi Laakson ei tarvinnut hosua ulkomaalaisvahvistusten hankkimisen kanssa, sillä kaikille pelipaikoille oli maajoukkuetason pelimiehiä. Vaikka kohuhankinta Petteri Koponen oli selvästi puolikuntoinen, Nikkarisen esitykset vakuuttivat, että myös pelintekijän paikka on erinomaisen hyvin hallussa.
Nikkarinen lähes dominoi alkusyksyn, hän on Seagullsin tilastokärki pisteissä ja syötöissä sekä peliajassa.
Laakso saattoi hyvinkin ajatella, ettei edes halua ketään syömään Nikkarisen minuutteja.
Veikkaan kuitenkin, että kun Seagulls hankkii viimeisen vahvistuksensa, hän on point-guard, pelinjohtaja.

Petteri Koposen pelitaidot eivät ole tietenkään kadonneet mihinkään, mutta jalkojen kanssa on ollut ongelmia. Puolustaminen on hankalaa, vaikka kuinka olisi pelisilmää.
Koponen pelaisi varmaan mieluiten kakkospaikkaa, siinä ei tarvitse kipittää jokaisessa pallonhallinnassa kaikkein nopeimpien takamiesten perässä ympäri kenttää. Heittävän takamiehen tontille on Seagullsissa kuitenkin tunkua muutenkin, mm. 37%:n kolmostykki Antti Kanervo (10,5/2,1) ja kesken kauden Suomeen palannut Marius Van Andringa.

Seagullsin laituriosasto on vakuuttava. Shawn Huff, Timi Heinonen, Zaccheus Darko-Kelly ja tamperelaisten suosikkipoika Kenneth Manigault, joka pelasi Pyrinnössä kahden kauden ajan muutama vuosi sitten. Siihen päälle sentterit Tuukka Kotti ja Joseph Lawson III, niin eipä pidä ihmetellä, jos joukkueelle paineita vähän tuleekin.

Pyrinnöllä ongelmia sairastelujen kanssa

Pyrinnön kokoonpano-ongelma ei kohdistu yhteen pelipaikkaan, jo pelitapa suojelee tältä huolelta. Pyrinnöllähän peli ei rakennu point-guardin aloitteiden varaan.
Uudessakaupungissa punanuttuja oli vaan yksinkertaisesti liian vähän, jotta se olisi pystynyt toteuttamaan omaa pelitapaansa, joka vaatii aktiivisuutta ja paljon liikettä.
Pyrintö on pelannut isolla rotaatiolla, jotta virtaa riittää, ettei tarvitse säästellä. Vain 8 pelaajalla se ei kuitenkaan onnistu, joten valmennusjohdon on keksittävä nyt jotain muuta, varsinkin jos Pihlajamäki on vielä sivussa.

Seuraa ainakin näitä:

* Ensimmäisessä kohtaamisessa Seagulls murskasi Pyrinnön paikkapuolustuksen, kun Tuukka Kotti syötteli sen päreiksi vapaaheittoviivan kulmalta. Uskaltaako Pyrintö kokeilla kuitenkin paikkaansa?
* Seagullsin kokenut puolustus osaa kyllä auttaa, jos se saa siihen mahdollisuuden. Saako Pyrintö hyökkäykseen riittävästi liikettä, ettei helsinkiläisten puolustus saa keskittyä pelkkään auttamiseen?
* Pelirohkeus. Kahdesti hävinnyt Seagulls on varmasti ärsytetty ja iskee alusta alkaen kovaa. Jos näistä nokkimisista tokenee, lokkien lento tasaantuu varmasti. Tamperelaiset tarvitsevat  pelirohkeutta ja heittäytymistä.

Kommentit:

Miikka Sopanen, Pyrinnön päävalmentaja:
Viimeinen koitos ennen joulua onkin sieltä kovimmasta päästä, sillä pääsemme vierailemaan Helsinki Seagullsin pyhättöön. Tällä viikolla täysilukuinen miehistö on meille haave vain, joten jokaisen kynnelle kykenevän on oltava valmiina pelaamaan joukkueelleen. Kokoonpano: Shepherd, Foster, Smith, Leppänen, Kilpinen, Heinonen, Williams, Gonzalvez, Pihlajamäki GTD

Jussi Laakso, Seagullsin päävalmentaja:
Tiistaina saamamme oppitunti on käännettävä nopeasti tekoihin kentällä, kun Pyrintö saapuu Kisahalliin. Voimme unohtaa edellisen Pyrintö-matsin tapahtumat, sillä tuleva vastustajamme on vaihtanut puolustuksensa miespuolustukseen ja miehiäkin on vaihtunut. Fokus asetetaan oman puolustuksen toimivuuteen sekä hyökkäyksen sujuvuuteen.Kokoonpano: Zaccheus Darko-Kelly, Kenny Manigault, Shawn Huff, Timi Heinonen, Antti Kanervo, Marius Van Andringa, Tuukka Kotti, Lassi Nikkarinen (GTD25%), Petteri Koponen, Emil Skyttä, Joe Lawson.

Seagulls – Pyrintö
pe 17.12.2021 klo 18.30
Töölön kisahalli, Helsinki
Ottelu nähtävissä myös Ruutu+ palvelussa

Kuva: Joonas Caven