TAISTELU PUDOTUSPELIPAIKASTA KIIHTYY – KOBRAT PYYNIKILLE

2.3.2023 | Not Assigned

Perjantaina pallo nousee ilmaan Pyynikillä klo 18.30 kenties kauden yhdestä tärkeimmistä otteluissa. Pyrinnön vieraaksi saapuu alemmassa loppusarjassa tasapisteissä oleva Panu Peltokankaan kasvattiseura Kobrat Lapualta. Kummallekin joukkueelle kelpaa siis vain voitto, jos pudotuspelipaikasta on haaveita. Ja kuka tahansa tietää, että sinne halutaan joten taistelua on luvassa.

Kobrat aloittivat kautensa ilmiömäisesti lähes koko Suomen koripalloväen yllättäen voitokkaasti. Kauden avausottelussa se kaatoi pohjanmaan derbyssä Karhu Basketin. Voittoputki jatkui Pyynikillä kun Kobrat veivät Pyrinnön kauden avausottelun selvästi nimiinsä (76-90). Pyrinnölle päänvaivaa ottelussa tuotti Kobrien Jackson, joka takoi ottelussa 28 pistettä tauluun ja oli joukkueensa paras syötöissä sekä levypalloissa.

Joukkueiden kauden toinen kohtaaminen puolestaan aloitti Pyrinnön viime hetken voittoheittojen sarjan, kun Jaquan Lawrence heitto Pyrinnön voittoon Heinosen syötöstä summerin soidessa. Tämä oli alkua Kobrien syöksykierteelle, joka oli jopa yhdeksän tappiota putkeen.

Kauden kolmas kohtaaminen nähtiin taas Lapualla Korisliigan jatkosarjan ensimmäisellä kierroksella. Tämän kamppailun nimiinsä vei kuitenkin Kobrat, kun Pyrinnön hyökkäys hyytyi toiselle puoliajalle loppua kohden liikaa.

Kobrien rivistö on muuttunut kauden alusta enemmänkin ja nyt maajoukkuetauon jälkeen he tekivät pelaajavaihdoksia Ranskalaisen seuran kanssa. Lapuan KJ Jackson ostettiin Kobrilta, mutta Lapualaiset saivat sovittua KJ tulevasta joukkueesta irtisanotun David Nicholsin siirtymistä Lapualle. Uusi pelaaja on kaikille joukkueille toistaiseksi tuntematon ja mihinkään ei osata varautua. Jännitystä ottelusta ei siis puutu. Ensimmäisessä kohtaamisessa erinomaisia otteita esittänyt Denzel Livingston on kuitenkin sivussa ottelusta. Kilpisten kaksosten kohtaaminen on kuitenkin varmaa ja tätä pääsee Tamperelaisyleisö ensimmäisen kerran seuraamaan tällä kaudella.

Pyrinnön kokoonpano on jo joulukuun muutosten jälkeen vakiintunut ja maajoukkuetauolta Pyynikille marssii täysimittainen joukkue, kun kaikki 12 pelaajaa ovat kokoonpanossa ja Tomas Pihlajamäki pääsee aloittamaan heti kotiottelussa omien fanien edessä #YHDESSÄ

Päävalmentaja Sopasen kommentit peliä ennen:

Kauden toistaiseksi isoin peli edessä, kun Kobrat saapuu uuden takurinsa johdolla Pyynikille perjantaina; vain voitto kelpaa taistelussa playoff-paikoista. Kokoonpano: Thorpe, Smith, Birts, Pihlajamäki, Leppänen, Kilpinen, Heinonen, Ahvenjärvi, Peltokangas, Pitkänen, Lawrence, Williams

Katsojille uuden kulman Pyynikkiin tuo huomenna avattava Pyynikki Brewing Companyn K-18 anniskelualue Pyynikin Mosaic Klubi A-katsomon ylätasanteella. Pyynikin Mosaic klubi aukeaa tunti ennen ottelua klo 17.30 ja sulkeutuu ottelun päätyttyä. Tule nauttimaan perjantai-iltaa hyvän urheilun merkeissä!