Tappio Nokialta – jatkosarjojen viimeiset pelit lähestyvät

13.3.2023 | Not Assigned

Paikalliskamppailu johti tappioon lukemin 100-82. Hävityt sarjapisteet tarkoittavat sitä, että pudotuspelipaikka on askeleen kauempana. Illan aikana Tylan Birts sekä Ike Smith onnistuivat Pyrinnön ainoina hyökkäyspään pelaajina koko pelin ajan. Thorpe kärsi nilkkavamman, jonka vakavuutta ei vielä tiedetä, mutta hän pystyi pelaamaan sen vuoksi vain 11 minuuttia. Hyökkäyspään tekeminen ei lähtenyt käyntiin ennen kuin oli liian myöhäistä ja kun BC Nokia heittää 48% kaaren takaa, oman hyökkäyksen täytyy olla priimaa, jos haluaa pystyä kilpailemaan. Kaikki kolme nuorempaa Pyrinnön pelaajaa kuitenkin pääsivät tänään kentälle yhdessä samaan aikaan ja jokainen heistä vieläpä tilastoi minuuttien lisäksi jotain.

I neljännes

Pyrintö aloittaa pelin kahdella ohi menneellä kolmen pisteen yrityksellä. Nokia vastaa näihin heittämällä vuorostaan korin alta ohi. Jaquan Lawrencen ja Tylan birtsin alley oop avaa Pyrinnön pistetilin ottelussa. Nokia vastaa kaaren takaa ja peli on 3-2 kahden ja puolen minuutin pelin jälkeen. Puolessa välissä erää Nokia on pelannut itselleen 10-2 johdon ja tamperelaiset lähtevät aikalisälle miettimään. Mietinnän tulos on 24 sekunnin rike hyökkäyksessä eli menetys. Pyrinnön hyökkäys ei pääse vieläkään käyntiin. Pihlajamäki osuu Pyrinnön seuraavat pisteet Kilpisen syötöstä kaaren takaa, tilanne 13-5. Leppänen osu peräti Pyrinnön kolmannen korin tähän otteluun, minkä jälkeen Kilpinen ajaa itsensä vapaaheittoviivalle ja nostaa Pyrinnön 12 pisteen päähän. Viimeiset 30 sekuntia alkaa tilanteesta 26-14. Erä myös päättyy näihin lukemiin.

II neljännes

Nokia hyökkää mismatchia vastaan ensimmäisellä pallonhallinnallaan ja rankaisee Pyrintöä paintista, Ike Smith vastaa tähän viidellä perättäisellä pisteellä. Tilanne on 28-21, kun Nokia lähtee aikalisälle noin minuutin pelaamisen jälkeen. Lehto kasvattaa johdon takaisin kymmeneen kauniisti aloitetulla nopealla hyökkäyksellä. Pyrinnön vanha kapteeni on tullut tänään pelaamaan, kun hän osuu kolmannen kolmosensa. Ike Smith ja Tylan Birts ovat kahdestaan kannatelleet Pyrinnön hyökkäystä häntä vastaan. Tilanne on 34-29, kun Lehto osuu jälleen kaaren takaa. Nokia johtaa jälleen kymmenellä, kun he onnistuvat korin alta. Tilanne 39-29. Peltonen osuu kolmosen seuraavassa hyökkäyksessä ja Sopanen kutsuu joukkueensa aikalisälle. Ero on jo 13 kotijoukkueen hyväksi. Birts ja Kilpinen kaventavat johdon seitsemään pisteeseen kolmosillaan. Viimeinen minuutti alkaa tilanteessa 44-39. Smith heittää rumasti ohi kaaren takaa ja Nokia vastaa tähän onnistuneella nopealla hyökkäyksellä. Jaquan Laqrence kuitenkin pääsee vapaaheittoviivalle ja osuu molemmat. Kuitenkaan ketään Pyrintöläistä ei kiinnosta puolustaa ja he päästävät Elias Sauramon nostamaan yksin korin alta. Erä päättyy lukuihin 50-41.

III neljännes

Toinen puoliaika alkaa kotijoukkueen pallonhallinnalla, joka päättyy nättiin kolmen pisteen heittoon, jonka Callandret pussittaa. Birts vastaa tähän toisessa päässä kahden pisteen heitolla, kun Nokia osuu heti seuraavassa hyökkäyksessään uudelleen kolmosen. Birts vastaa tähän jälleen kakkosella ja tilanne on 56-45. Nokia tekee vielä viisi pistettä ennen kuin Pyrintö lähtee aikalisälle. Ero on 18 pistettä. Aikalisän jälkeen ja viimeinen viisi minuuttia alkaa tilanteessa 70-52. Lehto jatkaa siitä, mihin ensimmäisellä puoliajalla jäi ja nakuttaa jälleen kolmosen pussiin. Stove osuu tämän jälkeen kahden pisteen hyppyheiton ja ero on jälleen 22 pistettä. Callandret lähettää Pyrinnön uudelleen aikalisälle kolmosella, ero on 25 pistettä kotijoukkueen hyväksi. Peltokangas osuu Birtsin syötöstä kolmosen ja tuo Pyrinnön 22 pisteen päähän. Nokia kuitenkin vastaa tähän heti seuraavassa hyökkäyksessä omalla kolmosellaan. Callandret lähettää joukkueet kolmosen saattelemana erätauolle.

IV neljännes

Viimeinen erä alkaa tilanteessa 85-61. Nokia avaa viimeisen erän pistetilin kättä vastaan heitetyllä kahden pisteen heitolla, joka menee puolivahingossa levyn kautta sisään. Molemmat joukkueet tekevät koreja tasaiseen tahtiin ensimmäisen kolme minuuttia johtaen tilanteeseen 89-65. Sama meno jatkuu ja viiden minuutin kohdalla tilanne on 95-70. Ike Smith on nostanut päätään viimeisessä erässä onnistuen useasti hyökkäyksessä, mutta tämä taitaa tulla liian myöhään. Sopanen laittaa Williamsin ensimmäisille minuuteilleen tähän peliin ja hän antaa syötön, josta Leppänen osuu kolmosen. Tämän jälkeen hän osuu myös kahden pisteen korin ja ottaa riiston. Ahvenjärvi onnistuu myös kaaren takaa. Pitkäsellekin tarttuu tilasto viimeisellä minuutilla, kun hän saa puolustuspään levypallon. Ottelu päättyy lukuihin 100-82.