TOMAS PIHLAJAMÄKI PYRINNÖSSÄ KEVÄÄSEEN 2023

11.6.2021 | Uutiset, Yleinen

Pyrintö on solminut 2 vuoden jatkosopimuksen Tomas Pihlajamäen kanssa. Sen myötä seuralla on sopimus jo 7 viime kaudelta tutun pelaajan kanssa.

Tomas Pihlajamäki (21 v. /194 cm) on Tapiolan Hongan kasvatti, tosin geenit periytyvät vahvasti pyrintöläisestä koriksesta, sillä isä Tommi ja täti Maiju pelasivat 1990-luvulla Pyrinnön SM-sarjajoukkueissa.
Hongan jälkeen Tomas siirtyi 4 vuodeksi HBA:iin ja kolusi koko sudenpolun pelaten 84 nuorten maaottelua.
Pahan loukkaantumisen myötä hukkui yksi vuosi, mutta hyvin tehty kuntoutuminen toi miehen takaisin kentille.

Pihlajamäki siirtyi Pyrintöön viime kesänä ja ennakkoluulottomilla otteillaan ansaitsi paikkansa Korisliigan pelaavassa kokoonpanossa. Tomas keräsi keskimäärin 14:53 peliminuuttia, 5,3 pistettä ja 2,7 levypalloa.
Korisliigan lisäksi Pihlajamäki pelasi Pyrinnön akatemia joukkueessa 1A-divisioonaa, jossa kertyi liki 30 min/peli kovilla tehoilla: keskimäärin 21 pistettä ja 8,3, levypalloa ja 3,6 syöttöä.

Päävalmentaja Miikka Sopanen iloitsee jatkosopimuksesta.
-Tomas lunasti paikkansa Pyrintö-perheessä debyyttikauden näytöillään, niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Olen tyytyväinen, että hän haluaa jatkaa kehittymistään Tampereella, ehdoton voittajatyyppi.

Tampereen Pyrinnöllä on ensi kautta koskevat pelaajasopimukset Shawn Hopkinsin, Panu Peltokankaan, Valtteri Leppäsen, Eero Lehtosen, David Gonzalvezin, Osku Heinosen ja Tomas Pihlajamäen kanssa.

Kuva: Vera Suihko