TOPIAS PALMI SHOW VARMISTI VOITON KORIHAISTA

14.10.2021 | Otteluraportit, Uutiset

Epäilykset Topias Palmin pelikunnosta voitaneen unohtaa, sillä mies pisti Pyynikillä pystyyn sellaisen syysmyrskyn, että hyvin pelannut Korihaitkin joutui taipumaan 96-90 (51-41).
Peräti 32 pistettä on kova saldo aina, mutta etenkin kun kyseessä oli Palmin paluu pelikentille pitkän sairastelun ja ottelutauon jälkeen.

Korihait joutui otteluun ilman avainpelaajaansa Jalen Henrya. Uusikaupunkilaiset taistelivat kuitenkin erinomaisesti ja pelasivat viimeisellä minuutilla vielä voitosta. Ottelun hahmoa, eilen Pyrinnön kokoonpanoon liitettyä Topias Palmia he eivät kuitenkaan pystyneet pysäyttämään.

Ennen kuin päästään itse peliin, korjataan otteluennakossamme ollut tieto. Pyrinnön Korihait- kasvatti Eero Lehtonen EI ole sukua Korihaissa pelaavalle Tommi Lehtoselle. Pahoittelut.

1. neljännes

Ottelun alku lupasi heti yleisöön menevää peliä, sillä sekä Topias Palmi että Korihaiden Bojan Sarcevic aloittivat koritehtailun 3 pisteen ja 2 pisteen koreilla, kumpainenkin. Ottelun tähdet olivat siis valmiina!
Uudessakaupungissa on varmasti oltu huolissaan, kun Sarcevicin omat pisteet ovat jääneet vähiin, ja Korihaiden joukkue tarvitsee apua myös tällä saralla. Tänään Bojan oli huippuvireessä, muutamassa minuutissa 7 pistettä ja Pyrinnön päävalmentaja Miikka Sopanen joutui keräämään punapaidat aikalisälle 4 minuutin pelin jälkeen.
Pyrintö oli selvästi ottanut Kotkan reissun huonosta levypallopelistä opikseen. Hyökkäyspäässä Devante Foster ja Romani Hansen hakivat pari kovaa levypalloa ja puolustuspäässä Topias Palmi noukki 3 levypalloa muutamassa minuutissa.
Hyvä levypallopeli oli tarpeen, sillä Pyrinnön pelitilanneheittojen prosentti oli ensimmäisellä jaksolla heikko 30%.
Pyrinnöllä oli lisäksi pahoja ongelmia puolustuspäässä. Korihait sai liian vapaita heittoja, jotka se pussitti tarkasti sisään. Näin ensimmäiselle tauolle jouduttiin takaa-ajoasemissa 18-26.

2. neljännes

Pyrintö käynnisti takaa-ajon Shaquille Keithin villillä kolmosella. Sitten Tomas Pihlajamäki alkoi voittaa tilanteen toisensa perään, molemmissa päissä kenttää. Taisteltu syötön katko, jonka seurauksena Lassi Kilpinen pääsi juoksemaan lay-upilla Pyrinnön jo pisteen päähän 28-29.
Korihaitten päävalmentaja Jarno Nikula otti hetken harkittuaan toisen aikalisänsä.
Nikulan ilmeestä näki sekunnin aikana koko ajatusketjun: ote oli siirtymässä Pyrinnölle, mutta jollei aikalisällä saa sitä katkaistua, jäljellä on vielä liki 8 minuuttia ilman aikalisää. Pakko oli kuitenkin toimia.
Peli tasaantui pariksi minuutiksi, mutta sitten Pyrintö rynnisti uudestaan. Tomas Pihlajamäen syötöstä Shaq Keith juoksi takaovesta kauniin korin, jolla Pyrintö siirtyi ensimmäisen kerran johtoon.
Kohta Panu Peltokangas siivitti Pyynikin yleisön hurmioon tykittämällä kolmosen kulmasta ja Pyrintö otti ensimmäisen irtioton 43-34.
Eniten Korihaille tuotti ongelmia kuitenkin Topias Palmi, jota oikeastaan kukaan ei pystynyt pysäyttämään.  Pyrintö pääsi pitkälle tauolle 51-41 johdossa.

3. neljännes

Molemmat joukkueet tulivat toiselle puoliajalle terävästi. Pyrintö pelasi ensimmäisen set-hyökkäyksen Shaq Keithille, joka jyräsi pienemmän puolustajan yli ja nosti varmat 2 pistettä. Sen jälkeen Keith innostui kai liikaa, sillä mieheltä nähtiin sarja huonoja heitonvalintoja.
Pyrinnön onneksi Topias Palmi jaksoi pöllyttää korisukkaa. Liikuntaneuvos Jarmo Hakanen tiesi puoliajalla kertoa myös syyn: Palmin elämänkumppani huippuaituri Reetta Hurske oli lupautunut siivoamaan kodin kuukauden ajan, jos Topias tekee pelissä 30 pistettä.
Devante Foster oli vahva hyökkäyspäässä, mutta mikä tärkeämpää, mies poimi puolustuspään levypalloja tänään aktiivisesti. Ja kuten jo aiemminkin pelissä, Tomas Pihlajamäen kentälle tulo toi joka kerta uutta energiaa ja tehoja.
Pyrintö karkasi parhaimmillaan jo 20 pisteen johtoon, mutta viimeiselle tauolle mentiin kotijoukkueen 77-63 johdossa.

4. neljännes

Joku muukin taisi luulla, että Korihait on lyöty. Korihait iski kuitenkin ammattilaisten varmuudella jokaisesta Pyrinnön virheestä. Esim. kun Keith alkoi pelata 1 vs 5 ja otti huonoja ratkaisuja, uusikaupunkilaiset tekivät ylivoimahyökkäyksestä korin toiseen päähän.
Erinomaisen ottelun pelanneet Manuel Barnes ja Sebastian Lindberg toivat Korihait vaivihkaa alle 8 pisteen päähän. Kun vielä puolustuspäässä hävittiin 2 peräkkäistä levypalloa, Miikka Sopanen näki huonot merkit ilmassa ja otti Pyrinnölle aikalisän tilanteessa 83-75, kun aikaa oli jäljellä n. 5 minuuttia.
Pyrintö hölmöili edelleen heitonvalintojen kanssa jonka jälkeen Atte Perttu ja Manuel Barnes toivat vieraat ensin 4, sitten jo 2 pisteen päähän.
Hups, 2:30 ennen loppua ollaankin tilanteessa, että joudutaan pelaamaan voitosta!
Pyrinnön pelastus oli tänään Topias Palmi, jota Korihait ei saanut pysäytettyä koko pelin aikana, ei viimeisellä minuutillakaan. Mies luikerteli vahvasti kaksi lay-up koria ja kasvatti eron 4 pisteeseen. Kellon käydessä vähiin, Korihait joutui rikkomaan ja vaikka Sebastian Lindberg tykitti jälleen kovan kolmosen, Pyrintö pysyi edellä ja kuittasi vapaaheittoviivalta 96-90 voiton.

Nostot:

Tilastojen valossa Pyrintö voitti ottelun korin alla. Levypallot 45-34 antoivat anteeksi osan huonoista heitonvalinnoista. Samoin 2 pisteen heitoista Pyrintö sai 25/43 kun Korihait vain 16/27. Tämän seurausta oli myös se, että Pyrintö sai vapaaheittoviivalta 12 pistettä enemmän kuin Korihait. Vaikka Korihait heitti peräti 18 kolmosta (Pyrintö 10), se ei riittänyt, kun Pyrintö hallitsi korin alustoja ja etenkin vapaaheittoviivaa.

Pyrinnön parhaana palkittiin ilman hajaääniä Topias Palmi 32 pist. / 7 lev.
Tomas Pihlajamäki (7/2) oli yksi ottelun avainpelaajia, sillä hän teki kentällä ollessaan Pyrinnöstä aina paremman joukkueen.
Osku Heinonen antoi fiksusti tilaa ja palloa nähdessään Palmin roihuavan avoliekillä. Osku viimeisteli itse korkeilla prosenteilla 11 pistettä (3 levypalloa).
Devante Foster (15/10) paransi roimasti edellisestä pelistä ja varsin miehekäs levypallopeli auttoi joukkuetta. Shaquille Keith (15/7) oli ajoittain juuri niin hankala match-up Korihaille, kuin hänen pitikin olla, mutta välillä täysin päättömät ratkaisut antoivat Korihaille mahdollisuuden pysyä pelissä mukana.

Korihaista Bojan Sarcevic (13/5) pyöritti ajoittain Pyrinnön puolustusta todella näyttävästi ja jakoi huimat 18 koriin johtanutta syöttöä!

Kuten jo todettu, Manuel Barnes (26/7) pelasi huippuottelun. Fiksusti, höntyilemättä ja tehokkaasti. Samoja adjektiiveja voi käyttää Sebastian Lindbergiin (17/4), joka tykitti lopussa sellaisia heittoja, jotka vaativat erityistä kylmäpäisyyttä. Nuoresta miehestä kuulemme vielä!
Kommentit:

Miikka Sopanen, Pyrinnön päävalmentaja:
Saatiin sarjapisteet, tyylipisteistä en niin välitäkään. Kiitos Korihaille, joka nousi sillasta ja pelasi lopussa jo voitosta. Tuli selväksi, että Palmi on hyvä vahvistus joukkueeseemme.
Meidän alut ovat olleet vähän vaisuja, kun jäämme katsomaan miten vastustaja meidän puolustusta vastaan pelaa. Pitäisi puolustaa heti eikä vaan katsella.
Se on vielä ymmärrettävää, mutta 4. jakson puolustukseen en ole tyytyväinen. Ei se asenteesta ollut kiinni, vaan hölmöilimme.


Jarno Nikula, Korihaitten päävalmentaja:
3. jakso karkasi lapasesta, mutta olen ylpeä joukkueesta, että vajaamiehisenäkin nousimme ja pelasimme voitosta loppuun asti. Siinä 3. jaksolla olisimme tarvinneet vähän malttia, sillä Pyrintö juoksi jokaisesta ohiheitosta nopean hyökkäyksen. Toisaalta, ymmärrän että kun heittäjä saa vapaan paikan, niin pitäähän siitä heittää.


Sebastian Lindberg, Korihait:
Tosi kova taistelu. Teimme siitä vielä pelin, vaikka Pyrintö näytti jo 3. jaksolla karkaavan.
Bojanin 18 syöttöä helpotti tietenkin minun ja monen muun pelaamista.

 Topias Palmi, Pyrintö:
Aikamoisella lapsen innolla tulin pelaamaan. Kaksijakoinen matsi. Meillä oli mahdollisuus tappaa peli jo 3. jaksolla, mutta emme sitä käyttäneet. Kiitos Korihaille kun eivät päästäneet meitä helpolla. Tykkään meidän hyökkäyspelistä, jossa itsekin pääsen pelaamaan monipuolisesti ja hyödyntämään vahvuuksiani. Puolustuksessa sijoitun vielä liian usein väärin, siinä riittää opiskeltavaa. 


Myös Pyrinnön seuraava ottelu on mielenkiintoinen sillä toinen Korisliigan paluumuuttaja Petteri Koponen tuo helsinkiläisen lokkiparven Pyynikille.

Pyrintö – Seagulls
tiistaina 19.10.2021 klo 18.30 Pyynikin palloiluhalli

Liput kotiotteluihin myynnissä Pyrinnön toimistolla sekä Tiketissä

Kausikortilla varmistat paikkasi Pyynikillä jokaisessa kotiottelussa, hanki omasi tästä

Kuvat: Joonas Caven