Tulihan se sieltä! -Pyrintö voittoon Bisonsista trillerissä

29.10.2023 | Otteluraportit, Uutiset

Pyrintö sai Pyynikin lauantai-illassa viimein avattua voittotilinsä, kun kotiyleisön edessä kaatui Bisons Loimaalta. Pyrintö lähti otteluun vajaamiehisenä, kun kokoonpanosta pois jäi vielä Sekou Sylla. Tästä sisuuntunut Pyrintö taisteli voitosta kynsin ja hampain, vaikka monille pelaajille kertyi poikkeuksellisen isot minuutit. Nighael Ceaser urakoi 39 minuuttia ja 24 sekuntia tarjolla olleesta 40 minuutista. Pienestä rotaatiosta huolimatta Pyrintö pystyi pitämään ottelussa yllä kovaakin tempoa ja Bisons ei päässyt kontrolloimaan ottelua haluamallaan tavalla. 

Pyrintö sai ottelussa pakotettua Bisonsin 19 menetykseen. Pyrinnön aktiivisen miespuolustuksen tueksi oli otettu paikkapuolustus, joka puri Bisonsiin tehokkaasti saaden hyökkäyksen passivoitumaan. Myös Pyrinnön hyökkäys rullasi hyvin ja pallonmenetyksiä kertyi vain 5. Ottelun ylivoimainen hahmo oli Pyrinnön Nighael Ceaser, joka keräsi itselleen huimat 17 levypalloa, joista peräti 9 oli hyökkäyspäässä. Lisäksi Ceaser kerrytti tilastoihin 3 torjuntaa 15 pistettä 7 syöttöä ja 2 riistoa. Muita tehomiehiä oli Luther Muhammad 26 pistettä, 6 levypalloa ja 3 riistoa ja Kapteeni Lehto 17 pistettä ja 5 syöttöä. 

I neljännes 

Ottelussa ensimmäisen iskun antoi Bisons, kun Devon Goodman pääsi yllättämään vauhdillaan ja nostamaan helpohkon lay-upin. Tasoituksesta piti huolen Luther Muhammad keskimatkan hyppyheitolla. Peli osoittautui odotetun mukaiseksi, kun molemmat joukkueet pyrkivät juoksemaan avointa kenttää. Bisons vei palloa sisään ja yritti hyödyntää kokoylivoimaansa korin läheisyydessä. Pyrintö onnistui hidastamaan Bisonsin sisäpeliä, mutta etenkin Painter ja Brooks sai painittua korinalla itselleen irtopalloja ja nostoja. Ensimmäinen erä oli erittäin tasaista ja kumpikaan joukkue ei saanut kirittyä eroa isoksi. Erän lopussa Mitch Pelissier heitti taululle erätaukoluvut 25-20. 

II neljännes 

Toinen erä alkoi vauhdikkaasti ja kenttää juostiin lujaa päästä päähän. Heittoja syntyi molemmin puolin mutta osumatarkkuus ei ollut kummallakaan kummoinen. Pyrintö pysyi kuskin paikalla, mutta Miikka Sopanen oli tyytymätön joukkueensa puolustukseen ja kutsui joukkonsa aikalisälle kertaamaan pelisuunnitelmaa. Pyrintö vaihteli miesvartioinnin ja paikkapuolustuksen välillä sulavasti ja se osoittautui toimivaksi strategiaksi. Ongelmaksi muodostui Bisonsin hyökkäyslevypallot, joiden ansiosta Loimaalaiset saivat toisia heittoyrityksiä ja siten koreja. Erän puolessa välissä Pyrintö sai prässillään pakotettua Bisonsin menetyksiin ja sai siitä juostua ilmaisia koreja toiseen päätyyn. Bisons oli näin pakotettu aikalisään ja ottelu oli hetken Pyrinnön hallussa. Loppuerästä korinteko olikin sitten vaikeaa ja molemmat joukkueet saivat vain muutamat pisteet taululle ennen puoliaikaa. Pitkälle tauolle lähdettiin lopulta lukemissa 41-38. 

III neljännes 

Bisons tuli ottelun toiselle puoliskolle terävästi, kun se sai kaksi nopeaa koria ja riiston siirtyen näin johtoasemaaan. Jo avauspuolikkaallakin loistanut Muhammad aloitti Pyrinnön pistetehtailun ja korketempoinen peli jatkui vauhdikkaana. Pyrinnön Nighael Ceaser väänsi korinalla miehekkäästi ja sai erän alkupuolella jo seitsemännen hyökkäyslevypallonsa. Pyrinnöltä Kapteeni Lehdon ja Justus Kilpisen perättäiset kolmoset siivittivät Pyrinnön takaisin 5 pisteen johtoasemaan ja Bisons lähti aikalisälle. Pyrinnön hyökkäys rullasi erinomaisesti, mutta Bisons pysyi pelissä mukana hyvällä kolmen pisteen heittopelillään. Erän loppuun Pyrintö vaihtoi vaihdetta isompaan ja sai kirittyä taululle Luhter Muhammadin johdolla tilanteen 66-59. 

IV neljännes 

Viimeisessä erässä avauskoria saatiin hetki odottaa, mutta se tuli lopulta Ceaserin vapaaheitosta. Pyrinnöltä koreja tuli monelta taholta, mutta Bisonsilta Davidson innostui kaaren takaa muutamaan otteeseen pitäen loimaalaiset pelissä mukana. Erän tullessa puoliväliin Bisons oli hivuttautunut takaisin iskuetäisyydelle ja eroa taululla oli 2 pistettä. Lopulta liekkeihin syttynyt Davidson vei vierailijat johtoasemaan ja Pyrintö lähti aikalisälle sopimaan loppupelin kuvioista. Aikalisän jälkeen ottelu jatkui kori korista ja johtoasema vaihteli omistajaansa. Viimeiselle kaksiminuuttiselle mentiin Pyrinnön pisteen johdossa. 100 sekunnin kohdalla Kapteeni Lehto siirsi kolmen pisteen heitollaan Kotijoukkueen jo 4 pisteen johtoon. Bisons kavensi eron kahteen vapaaheittoviivalta ja sitten sai vielä pysäytettyä Pyrinnön hyökkäyksen. Nighael Ceaser kuitenkin sai kalastettua Bisonsin Davidsonille hyökkääjänvirheen ja näin pallo oli taas Pyrinnön käsissä. Mitch Pelissier heitti kuitenkin ohi ja Bisons pääsi vielä yrittämään voittoheittoa. Se ei osunut ja Pyrintö selvisi pelistä voittajana. 

Ottelussa Pyrintö esitti kovaa taisteluhenkeä ja yhtenäisyyttä, kun se onnistui kairaamaan vajaamiehisenä voiton Bisonsista. Kuten päävalmentaja Sopanen mainitsi lehdistötilaisuudessa tällaiset kokemukset hitsaavat joukkuetta yhteen entistä enemmän ja joukkue pystyy jatkossakin esittämään luonnetta vaikeissa tilanteissa. 

Pyrinnön seuraava ottelu pelataan Lahdessa keskiviikkona 1.11 klo 18:30. Lahti Basketball on Pyrinnön tavoin ottanut kuudesta ottelustaan yhden voiton. Pyrinnön kehityskäyrä on kuitenkin ollut selkeästi positiivisempi ja ei ole mitään syytä, ettei Pyrintö voisi pysyä voittojen tiellä Lahden Energia Areenassa. 

Seuraava kotiottelu pelataan keskiviikkona 8.10 klo 18:30 kun vieraaksi saapuu Kobrat Lapualta. 

Ennakkoliput otteluun myy tiketti.fi    

   

Teksti: Aapeli Nurminen  

Kuva: Jani Virolainen