VAHVISTUNUT KARHU PYYNIKILLE

9.2.2021 | Otteluennakko, Uutiset

Pyrinnöllä on edessä eläimellisen kova viikko! Lauantaina Pyrintö palaa Helsingin Kisahalliin, sillä Suomen Cupin finaali antaa toisen mahdollisuuden pudottaa lokit lennosta. Sitä ennen keskiviikkona Pyrintö saa Pyynikille vastaansa talviunilta äreän Karhun, joka haluaa takuuvarmasti revanssia cupin välierässä kärsimälleen tappiolle.

Karhu Basket kävi Pyynikillä juuri vajaa pari viikkoa sitten, jolloin Pyrintö pudotti kauhajokiset cupista.
Silloin Karhu oli pahasti vajaamiehinen, liikkeellä vain 6 pelaajalla. Pyrintö jyräsi cupin finaaliin selvällä
111-79 (53-45) voitolla. Koronatoimien sekoittamassa Korisliigassa joukkueet eivät ole tällä kaudella vielä kohdanneet.

Panosta riittää sillä Pyrintö on sarjataulukossa toisena (13 voittoa – 3 tappiota) ja Karhu kolmantena (12-4).
Runkosarjaa on ennen keskiviikkoa jäljellä 6 kierrosta, joista siis 2 ottelua on keskinäisiä. Voidaan siis puhua, että jaossa on 6 pistettä, sillä keskinäisten voittojen mennessä ristiin se joukkue, joka voittaa enemmän, sijoittuu tasapisteissä ylemmäksi. Keskiviikkona pelataan siis takuuvarmasti viimeinen heittokin tosissaan, oli tilanne mikä tahansa.

Sitten viime vierailun, Karhu Basket on voittanut Lahti Basketballin vieraissa ja Katajan kotonaan. Se on myös saanut normalisoitua kokoonpanoaan.
Joukkueessa koko kauden pelannut laituri Jeffery Garrett jr (13,2 pist./9,1 lev.) on palannut kokoonpanoon.
Loukkaantumissumaa (yms.) purkamaan Karhu hankki takavuosina Loimaalla koripalloilleen Anthony Hilliardin (8,5/3,0) joka tiedetään kyllä pelimieheksi, mutta pitkähkö tauko pelaamisessa vaatii kunnon lämmittelyn.
Mielenkiintoisin ja Pyrinnön kannalta haastavin saattaa olla Osasumwen Osaghae jr (18,7/11,0/3,3 torjuntaa!) joka on elävä torjuntaohjus Karhun korin alla. Ulottuva (206 cm) sentteri ei ole käynyt Suomeen tulonsa jälkeen 3 sekunnin alueen ulkopuolella eikä sielläkään hyökkäyskorin vasemmalla puolen, mutta pitää sitten aika vahvasti hallussaan omaa tonttiaan.

Bojan Sarcevic on kiistatta maan ykköstakamiehiä, joka osaa hyödyntää joukkuekavereidensa vahvuuksia. Okko Järvi on puolestaan äärimmäisen vaarallinen korintekijä, joka pystyy heittämään tarkasti, kaukaa, nopeasti ja usein. Lisäksi mieheltä löytyy monipuolinen valikoima tekniikoita, joilla mies pistää pallon koriin lay-upeistaan.

Karhun haalariosastolla kyntävät Antti ”Jumppa” Niskanen ja TuNMKY:n kasvatti Eero Innamaa jotka taistelevat jokaisesta irtopallosta niin, että turkki vaan pöllyää. Esimerkillisiä joukkuepelaajia, jotka eivät anna karvaakaan periksi.

Miikka Sopanen, Pyrinnön päävalmentaja:
Pyynikille saapuu jälleen huippujoukkue vieraaksi, nimittäin hallitseva tuplamestari Karhu-Basket. Ja tällä kertaa pohjalaisilla on mukana ilmeisesti myös ulkolaisvahvistuksia. Pienet yksityiskohdat huolella, ja energia sekä yritys niihin asioihin joihin voi vaikuttaa  – siinä resepti kotivoitolle. Kokoonpano: Lewis, Pihlajamäki, Leppänen, Thomas, Kilpinen L, Heinonen, Hopkins, Gonzalvez, Lehtonen, Peltokangas ja Skeens

Pyrintö – Karhu Basket
keskiviikkona 10.2.2021 klo 18.30 Pyynikin palloiluhallissa
Ottelu pelataan ilman yleisöä, mutta se on nähtävissä Ruutu+ palvelussa.

Kuva: Vera Suihko