VAKUUTTAVA VOITTO LAPUALTA

28.2.2021 | Otteluraportit, Uutiset

Pyrintö oli hämmentävän hyvä lauantaina Lapualla. Ennakkoon aika moni odotti vieraspelistä tiukkaa taistelua sarjapisteistä, mutta Pyrintö hallitsi ottelua alusta loppuun ja korjasi potin numeroin 83-96 (39-51).

Marcus Lewis palasi kokoonpanoon, samoin Lapuan Justin Pierce jolla takana muutaman ottelun pitempi toipumisjakso. Lewis oli oma tuttu itsensä, täynnä huimaa urheilullisuutta eikä pieni paussi näkynyt missään. Justin Piercen otteissa näkyi selvää epävarmuutta niin viimeistelyissä kuin varsinkin alussa, jolloin pallo meinasi hukkua kummallisen helposti.
Pyrintö oli myös joukkueena selvästi paremmin kiinni omassa pelitavassaan ja oikeastaan numerot imartelevat Lapuan Kobria.


1.neljännes

Marcus Lewis ja Osku Heinonen tykittivät heti alkuun kolmosillaan Pyrinnön 0-6 karkumatkalle.
Kobrat pääsi peliin mukaan fyysisen korinaluspelinsä ansiosta. Jos Pyrintö pyrki korin alle ajamalla lay-uppeja, lapualaiset hakivat etua syöttämällä sisään riuskille sisäpelaajilleen Nathanial Grimesille ja Jordan Loveridgelle. Pyrintö oli vaikeuksissa varsinkin puolustuspään levypallojen kanssa, Kobrat haki avausneljänneksellä peräti 7 hyökkäyspään levypalloa.
Pyrintö haki koko ottelun fiksusti sopivia match-up -tilanteita. Jakson puolivälissä David Gonzalvez pääsi hyökkäämään itseään pienempää puolustajaa vastaan ja viimeisteli niistä pari helpon näköistä koria.
Sitten Pyrinnön hyökkäys hukkui ja heiton valinnat yllättivät jo omatkin pelaajat. Kobrat sai muutaman pisteen pisteputken ja siirtyi minuutti ennen taukoa ensimmäisen kerran johtoon 18-16.
Pyrintö pelasi kuitenkin viimeisen minuutin jälleen organisoidummin/määrätietoisemmin/joukkueena ja pääsi 18-20 johdossa tauolle.

2.neljännes

Valtteri Leppänen aloitti jakson kolmosellaan. Kun myös puolustus toimi erinomaisesti, Pyrintö alkoi repiä pientä eroa. Nopean hyökkäykseen siirtymisen ansiosta valkopaitaiset pääsivät hyökkäämään organisoitumatonta puolusta vastaan ja Valtteri Leppänen nautiskeli heittäen hyvästä rytmistä jo kolmannen kolmosen neljään minuuttiin! Ville Turja kutsui Kobrat aikalisälle tilanteessa 21-33.

Kobrien mahdollisuudet olivat korin alla. Se pysyi mukana mm. Jordan Loveridgen kovuuden ansiosta:
vapaaheitoista hyökkäyspään levypallo ja siinä ohi mennen pyrintöläisen nenä poskelle ja heti seuraavasta
kolmonen sisään.
Keväälle toivoa luova aurinko alkoi kuitenkin laskea lakeuksien horisonttiin, kun Kobrien toinen sisäuhka Nathanial Crimes, korjaan Grimes, sai 3. virheensä jo tässä vaiheessa.
Kun Turja joutui suojelemaan Grimesia lisävirheiltä ottamalla hänet pois kentältä, Pyrintö sai mieluisampia 1 vs 1 tilanteita.  Ensi Osku Heinonen hyökkäsi pari kertaa härskisti suoraan omaa puolustajaansa vastaan, sitten Marcus Lewis hyödynsi ylivoimaansa omaan puolustajaansa nähden.

1.puoliaiaka päättyi 39-51 Tomas Pihlajamäen pyyhittyä Remu Raitasen buzzer beater-noston tyhjään katsomoon.

3.neljännes

Pyrintö tuli artesaanimakkaratauolta pirteästi ja jo reilun 2 min pelin jälkeen Kobrat joutui aikalisälle tilanteessa 41-58.
Vähän huolta aiheutti Brady Skeensin 3. virhe, kun peliä oli jäljellä vielä 15 minuuttia. Panu Peltokangas oli kuitenkin vanhassa kotisalissaan kuin kotonaan ja suojeli Pyrinnön korin alustaa tehokkaasti.
Kobrien vaihdettua paikkapuolustukseen, Pyrinnön hyökkäys meni hetkeksi hämilleen josta seurasi  muutama ylimääräinen menetys.
Paras hyökkäys on entistä tiukempi puolustus! Sopanen reagoi kokeneena valmentajana nostamalla omaa puolustusta vastaavasti ylemmäksi. Pyrintö ei siis lähtenyt kävelemään Kobrien tahtiin vaan piti aloitteen itsellään. Pyörremyrskymäinen Lassi Kilpinen haki pari kovaa puolenkentän riistoa ja juoksi tärkeitä koreja pitäen eron lapualaisittain turhauttavan suurena. Jakson lopussa ero kasvoi 20 pisteeseen (56-76)

4.neljännes

Kobrat yritti käynnistää heti jakson alkuun takaa-ajoa, joka lamaannuttaisi Pyrinnön pelin. Usko loppui kuitenkin kesken ja kotijoukkue sortui suoltamaan Juho Lehtorannan pitäjään tuomaa satamaslangia erotuomarien suuntaan. Pyrintö sai muutaman pisteen vapaaheittoviivalta ilman omaa ansiotaan.
Kobrien pelinjohtaja Antto Nikkarinen löysi teknisesti taitavana ja pelisilmältään ilmiömäisenä syöttäjänä takamiehen tontilta suoran syöttölinjan low-postiin, kun Pyrintö ei painostanut pallollista enää yhtään.
Sitten seurasi pelissä sekava vaihe, josta kumpikaan joukkue ei saanut etua, mutta kello kului Pyrinnön eduksi. Jakson puolivälissä David Gonzalvez jäädytti fiksusti Pyrinnön hyökkäystä ja pelasi Brady Skeensin kanssa pari komeaa kahden miehen peliä (68-89). Peli oli ohi, vaikka Ville Turja halusi aikalisällään varmistaa, että joukkueensa pelaa ottelun tyylikkäästi loppuun asti.
Kobrat saikin kaunisteltua loppunumerot hyvännäköiseksi 83-96.

Kaikki kunnia Kobrille, mutta Pyrintö oli tänään aikas hyvä.

 

Nostot:

Ottelun parhaina palkittiin Kobrista Jordan Loveridge (21/6) ja Pyrinnöstä Osku Heinonen (19/8).
Osku pelasi fiksusti ja kärsivällisesti. Kun Kobrat peitti Oskulta kaikki helpot kolmoset, Osku hyppyytti puolustajan ilmaan ja pussitti varman kakkosen sisään (5/5).

Marcus Lewisin (22/2) paluu oli ilahduttavan tasokas.  Miehen otteissa ei ainakaan maallikko huomannut minkäänlaista aristelua eikä toisaalta myöskään yli-innokkuutta, joka olisi johtanut huonoihin valintoihin.
Brady Skeens (12/10) pelasi selvästi paremman pelin kuin keskiviikkona BC Nokiaa vastaan, vaikka tilastojen valossa ei tullutkaan kuin ”perus tupla-tupla”.

Kommentit:

Miikka Sopanen, Pyrinnön päävalmentaja:
Ehjä kokonaisuus meiltä. Aloitettiin hyvin ja lopetettiin loistavasti. Puolustus oli sellaista mitä halutaan. Joukkue pelasi tänään vapautuneesti.

Shawn Hopkins, Pyrintö:
Ehjä ottelu meiltä. Puolustusta saatiin parannettua. Sen kautta saatiin voitto.

Jordan Loveridge, Kobrat:
Tiedettiin että tulee kova peli. Ei saatu alussa heittoa sisään. Meille tuli aivan liikaa menetyksiä.

Ville Turja, Kobrien päävalmentaja:
Se oli semmoinen ottelu. Vastustaja pelasi kovaa alusta asti. Ei saatu vastattua siihen. Heitettiin alussa huonosti  palloa sisään.

Kuvat: Vera Suihko, Joonas Caven