VALTTERI LEPPÄNEN JATKAA PYRINNÖSSÄ

3.6.2021 | Uutiset, Yleinen

Pyrintö on solminut vuoden mittaisen jatkosopimuksen Valtteri Leppäsen kanssa.

Päävalmentaja Miikka Sopanen on tyytyväinen.
– Loistavaa, että Valtterin silkinpehmeä hypäri suhisee Pyynikin sukkiin ensi kaudellakin. Näin korkean työmoraalin omaavan pelaajan kehitystä on vaikea estää.

Valtteri Leppänen on jyväskyläläisen HoNsU:n kasvatti, joka teki Korisliiga-debyyttinsä Joensuun Katajassa edelliskaudella (2019-2020). Mies siirtyi viime kesänä opiskelemaan Tampereelle ja Pyrintö oli luonteva valinta niin urheilullisista syistä kuin siviilielämän kannalta. Yhtälö toimi hyvin ja Valtteri ilahduttaa Pyynikin asiantuntevaa yleisöä siis myös ensi kaudella.

Viime kaudella Leppänen (23 v./187 cm) pelasi Korisliigassa 24 ottelua, joissa peliminuutteja kertyi reilut 10:13/ottelu. Pistekeskiarvo oli 4, levypalloja 1,3 /ottelu. Miehen potentiaalista kertoo, että neljässä ottelussa hän teki yli 10 pistettä. Henkilökohtaiset Korisliigan ennätyspisteet (15 p.) syntyivät tammikuussa Lahtea vastaan 100% tarkkuudella.

Korisliigan lisäksi Valtteri Leppänen sai rutkasti vastuuta Pyrinnön akatemia joukkueessa 1A-divisioonassa.
Siellä yli 27 minuutin keskiarvolla pelannut takamies tehoili 12,9 pisteen ja 3,8 levypallon ja 4,0 syötön keskiarvoilla.

Tampereen Pyrinnöllä on ensi kautta koskevat pelaajasopimukset Shawn Hopkinsin, Panu Peltokankaan ja Valtteri Leppäsen kanssa. Lisää uutisia tulossa lähiaikoina.