VIDEOSULKEISTEN KAUTTA KARHUVUOREEN

7.10.2021 | Otteluennakko, Uutiset

Paikallispelin keskiviikkona voittanut Pyrintö suuntaa yhden lepopäivän ja videosulkeisten jälkeen perjantaina Kotkaan. Kotijoukkue KTP saa yhden lepopäivän enemmän voitettuaan tiistaina, niin ikään kotikentällään Karhuvuoressa, Korihait.

Pyrintö ilahdutti Pyynikin koripalloyleisöä keskiviikkona, kun se pystyi muuttamaan pelaamisen rytmiä ja venyi komeaan voittoon BC Nokiasta. Valtaosan ottelusta, kun peli kulki, Pyrintö oli erinomainen!
Vauhtia riitti, peli oli yritteliästä ja aktiivista, heitonvalinnat hyviä ja monipuolisia. Perjantaina vastassa on kuitenkin jälleen ihan erilainen joukkue, jolloin Pyrinnön pelitapa ja sen toteutus saavat uuden haasteen.

ROOPE MÄKELÄ HALUAA VAHVISTAA KOTKALAISUUTTA KTP:SSÄ

Jos jollain, niin kotkalaisilla on identiteetti, joka heijastuu tietenkin myös urheiluun. Tai ainakin mielikuviin siitä. Tiedäthän, satamakaupunki, joka on tarjonnut työtä karskeille miehille ja naisille, työväenluokkainen ja suorapuheinen. Kotkalainen on kaikessa kriittinen, myös omilleen, mutta menepä ulkopaikkakuntalaisena neuvomaan! Tärkeily on kaikkein pahinta.
Valtamerilaivat ovat tuoneet Kotkaan kansainvälisyyttä paljon ennen suurempia kaupunkeja. Se kansainvälisyys ei ole kaunopuheista jargonia, vaan arkista elämistä, selviytymistä. Kotkassa jazz soi legendojen mukaan savuisissa kuppiloissa ja ihmisten arjessa paljon ennen kuin siitä tuli hienostelua.
Siitä innostuivat Junnu Vainio ja paikalliset muusikot ja pian koko Kotka.
Tamperelaisuudessa ja kotkalaisuudessa on paljon yhteistä. Työväenluokan Pispalasta ei aikanaan löytynyt sellaista rapajuoppoa, joka ei olisi osannut lausua runoilija Lauri Viitaa. Kotkasta tuskin löytyy ihmistä, joka ei osaa Junnun lauluja.

Kun KTP:n kultavuosien pelaajista moni työskenteli satamassa, nämä mielikuvat kotkalaisuudesta olivat vielä korisjoukkueessakin totta. Ajat muuttuvat, mutta todellisen kulttuurin parhaat puolet säilyvät yli sukupolvien.

KTP on uudistunut tälle kaudelle. Joukkueen valmentajaksi valittiin Roope Mäkelä, joka on kotkalaisen koripallon yksi suurimpia. Pelaajana Suomen mestaruuksia voittanut mies, jonka ansiosta kotkalaisen koriksen kultavuodet jatkuivat. Hän edusti uutta sukupolvea marttiloiden ja tuomaloiden jälkeen. Myöhemmin Roope Mäkelä siirtyi valmentajaksi ja hänen johdollaan Pelikarhujen naiset voittivat kolme viimeisintä jaossa ollutta Suomen mestaruutta (2018, 2019 ja 2021). Toinen suuri muutos oli, kun peräti 20 vuotta KTP:n apuvalmentajana toiminut Sauli Lanki siirtyi sivuun ja Mäkelä sai apuvalmentajakseen tutun miehen Tampereelta, Juri Heinämäen. Jokioisten ja Forssan kasvatti työskenteli Pyrinnössä eri rooleissa usean vuoden ajan, viimeksi naisten päävalmentajana.

KTP onnistui tekemään pelaajamarkkinoilla ehkä parhaan siirron, kun se sai riveihinsä Remu Raitasen.
Raitanen on toisen polven huippupelaaja, joka palasi vuosi sitten Yhdysvalloista Lapuan Kobriin.
Remu Raitanen (206 cm /24 v.) on vasta lähestymässä parhaita pelivuosiaan, joten tällaisen ikäluokan kärkipelaajan nappaaminen on aina kova juttu. Raitanen on erinomainen korintekijä, niin läheltä kuin kaukaa. Kauden kahdessa ensimmäisessä pelissä mies on pussittanut 22,5 pisteen keskiarvolla yli 62%:n tarkkuudella. Takuuvarmasti merkitty korostustusvärillä Pyrinnön pelikirjaan.

Roope Mäkelä sanoi jo keväällä, että KTP haluaa vahvistaa joukkueen kotkalaista identiteettiä. Toinen hieno voitto oli siis saada Vili Nyman Kouvolasta takaisin kasvattajaseuraansa. Urheilullinen ja taitava laituri, jolla riittää sanottavaa myös 3 pisteen viivan takaa.

Viime kaudella Joonas Lehtoranta jäi pelinjohtajan tontillaan aika ajoin vähän yksin. Nyt tämä on huomioitu, sillä pienikokoinen (178 cm), mutta taitava Richard Williams pyörittää peliä, kun Lehtoranta tarvitsee lepominuuttinsa.  KTP:n takakentältä löytyy toki myös Joni Herrala sekä pelottavan tarkkakätinen Topias Kuukkanen, jolta löytyy erityistä ratkaisuvoimaa kaaren takaa.

KTP:n muut ulkomaalaisvahvistukset Richard Williams, Urald King ja Roydell Brown ovat parimetrisiä laitureita, joista Brown saattaa poiketa myös kaaren takana, mutta kaksi muuta ovat leimallisesti vaarallisimmillaan sisäpelissä.

Mielenkiintoinen ottelu tulossa.

Seuraa ainakin näitä:

* Pystyykö Pyrintö säilyttämään pelissä nopean rytmin myös vieraskentällä?
* Onnistuuko Pyrinnön puolustus peittämään KTP:n avainpelaajat kaaren takaa?
* Miten KTP hyökkää Pyrinnön puolustusta vastaan?

Valmentajien ennakkokommentit ja kokoonpanot:

Miikka Sopanen, Pyrinnön päävalmentaja:
Hyvän puolustuspelin turvin saimme avausvinstin kotikentällä, mutta vieraissa voittaminen vaatii entistä parempaa pelaamista. Karhuvuoren tunnelmaa on ollutkin ikävä.
Kokoonpano: Foster, Gonzalvez, Hansen, Heinonen, Keith, Kilpinen, Lehtonen, Leppänen, Peltokangas, Pihlajamäki

Roope Mäkelä, KTP:n päävalmentaja:
Toinen kotiottelu tähän viikkoon. Sama taisteluasenne ja iloisuus säilytettävä kuin Korihait pelissä. Kaverin prässi ja paikkapuolustus aiheuttavat myös hieman uuden opettelua tälle kaudelle. Kokoonpano: Lehtoranta, Uotila, Herrala, Whitfield, King, Brown, Nyman, Raitanen, Rautasalo, Kuukkanen, Williams.

 

KTP-Pyrintö
perjantaina 8.10. klo 18.30 Kotkan Steveco-areenalla
Ottelu on katsottavissa Ruutu+ kanavalla.

Pyrinnön seuraava kotiottelu on ensi keskiviikkona 13.10. kun Pyynikille saapuu uudistunut
Uudenkaupungin Korihait, jonka peliä johtaa legendaarinen Bojan Sarcevic.