VIERASKIERTUE PÄÄTTYY SALOON

28.1.2022 | Otteluennakko, Uutiset

Pyrinnön kolmen kovan vieraskiertue päättyy lauantaina Saloon. Kouvolasta ja Helsingistä Pyrintö haki tärkeät voitot, mutta se ei valitettavasti helpota lauantain haastetta. Vilpas ei anna ainakaan yllättää itseään, sillä Sami Toiviaisen johdolla Salossa on katsottu Pyrinnön pelit takuulla ja tarkkaan. Lisäksi salolaista sielua viiltää varmasti edelleen marraskuussa Pyynikillä koettu rökäletappio.

Vilppaan piti pelata keskiviikkona BC Nokiaa vastaan, mutta ottelu siirtyi vielä määrittelemättömään ajankohtaan, kun korona sulki nokialaisia koteihinsa.
Näin Vilppaalla on jäljellä vielä 3 peliä (Pyrintö, Nokia ja Bisons). Se on sarjataulukossa Pyrinnön kanssa tasapisteissä ja käytännössä pakkovoiton edessä, sillä tasapisteissä se jää ainakin Pyrinnön taakse. Pahimmassa tapauksessa myös BC Nokia voi mennä vielä ohi, mutta siinäkin parissa toinen keskinäinen ottelu on vielä pelaamatta. Toisaalta Vilpas on niin kova, että se voi hyvinkin voittaa kaikki loput pelinsä, joten eipä hötkyillä.

Vilpas on kokenut, nimet selässä kaikille tuttuja

Sami Toiviaisen valmentama Vilpas on hyvin kokenut joukkue. Susijengistä tuttuja pelaajia riittää ja kaikki muistavat viime kevään ja sen, miten salolaisjoukkue pystyi nostamaan tasoa ratkaisupelien tullen.

Marraskuisessa kohtaamisessa Pyynikillä Vilpas pelasi ilman Jeremiah Woodia (13,2/7,8/6,5 syöt.), jonka johtajuus on korostunut varsinkin Teemu Rannikon lopetettua uransa viime keväänä.
Wood valittiin viime keväänä finaalien parhaaksi pelaajaksi. Mies muodostaa epäilemättä myös Pyrinnölle haasteen molemmissa päissä kenttää. Hyökkäyspäässä hän on korin läheisyydessä korinteko ja syöttöuhka, puolustuspäässä korivahti, jota päin ei kannata ajaa.

Puolustava mestari sai tälle kaudelle takamiestontille Roope Ahosen (6,9/1,3), joka on Vilppaan oma kasvatti ja kokenut ulkomaita (Ruotsi, Kreikka, Espanja) kiertänyt pelinjohtaja. Lisäksi joukkueen kokoonpanossa loukkaantuneena jo viimekaudella ollut Perttu Blomgren on päässyt tällä kaudella johtamaan joukkueen peliä. Lapualaiskasvatti on parantanut peliään pitkin kautta ja onkin yksi joukkueen tärkeimpiä pelaajia. Ulottuva 195-senttinen takamies on hyökkäystehojen (7,6 pist/3,2 lev./3,0 syöt.) lisäksi erinomainen puolustaja.

Susijengin kokeneet ja tarkkakätiset Mikko Koivisto (9,2/2,4) ja Juho Nenonen (11,6/3,7) ovat Pyrinnölle kova haaste. Heittämisen lisäksi pelisilmä riittää oikea-aikaisiin leikkauksiin ja hyviin syöttöihin.  Tosin Vilppaan perjantaina julkaiseman kokoonpanon mukaan Koivisto ei pelaa.
Riku Laine (5,8/2,7) on aina syttynyt Pyrintöä vastaan ja on hankala pelaaja vastustajalle, sillä hän on sekä fyysinen rymistelijä että tarkka kaukoheittäjä.

Joukkueen muut ulkomaalaisvahvistukset ovat laituri Bryan Griffin (16,2/6,5), takamies Marcus Lovett jr. (14,9/1,6/4,4 syöt.) ja Brian Fobbs (13,6/5,2). Laatupelaajia kaikki tyynni.

Seuraa ainakin näitä:

* Miten Pyrintö onnistuu puolustamaan Jeremiah Woodia? Pystyvätkö tamperelaiset pitämään häntä ilman palloa? Kun mies saa pallon, mistä apupuolustaja tulee ja kuka ottaa hänen miehensä?
* Entä ketä ja miten Wood puolustaa? Mies tuskin tsemppaa jalkatyötä kaarella takapuoli parkettia viistäen vaan toimii maalivahtina, pyrkien estämään tai vaikeuttamaan korintekoa 3 sek. alueelta. Mutta miten Vilpas sen organisoi sillä Pyrinnöstä ei oikein ketään voi jättää vapaaksi kaarelle?
* Pystyykö Pyrintö ottamaan pelissä aloitteen, määräämään pelin rytmin?

Kommentit:

Miikka Sopanen, Pyrinnön päävalmentaja:
Elisan iloiset korismatkat jatkuvat, kun Punainen Bussi suuntaa tällä kertaa Varsinais-Suomen sydämeen Saloon. Härkämäisen vahva Jeremiah Wood rakentaa tehokkaasti Vilppaan peliä korin läheisyydestä, tähän on puolustuksemme oltava valmis vastaamaan. Kokoonpano: Shepherd,  Foster, Smith, Leppänen, Kilpinen, Heinonen, Gonzalvez, Lehtonen, Peltokangas

 

Sami Toiviainen, Vilppaan päävalmentaja:
Pyrintö on pelannut tämän vuoden puolella erittäin hyvin. Heidän suht simppeli hyökkääminen on tuottanut vastustajille vaikeuksia. Tähän päälle heidän puolustuspää on ollut erittäin aktiivista ja rotaatiot ovat toimineet hyvin. Meidän 1vs1 puolustus sekä yksittäisten pelaajien vahvuuksien poisottaminen ovat niitä, joissa on pärjättävä. Kokoonpano: Niemi, Blomgren, Nenonen (GTD75%), Ahonen, Fobbs, Kärkkäinen, Lovett Jr, Laine (GTD75%), Wood, Griffin.

 

Kuva: Joonas Caven