VIERASVOITTOA HAKEMAAN JOENSUUHUN

26.10.2021 | Otteluennakko, Uutiset

Pyrinnön osalta Korisliiga jatkuu keskiviikkona Joensuussa Katajaa vastaan, lauantaina Pyynikille saapuu Lahti Basketball. Takana oleva harjoitusviikko on varmasti ollut mieleinen ja kentällä nähdään entistä yhtenäisemmin pelaavat joukkueet.

Kataja on perinteisesti vaikea vastustaja, etenkin kotikentällään. Pitkä bussimatka ja aina laadukas kotijoukkue ovat olleet haasteita kaikille Korisliiga-joukkueille, myös Pyrinnölle. Viime kaudella tamperelaiset hakivat Joensuusta kuitenkin 2 vierasvoittoa, joten tiedossa siis on miten jalat ja pää pidetään vetreänä.

Kataja on jälleen laadukas joukkue

Joensuuhun on tälläkin kaudella kerätty tasokas joukkue. Vuodesta toiseen koko Korisliigan suurimpiin kuuluvalla budjetilla operoiva Kataja Basket on koko Pohjois-Karjalan maakunnan ylpeys. Vaikka muutama kausi on kulunut ilman paikkaa mitalipeleissä, koriskulttuuri on jo niin vahvaa, että yleisö seisoo joukkueensa takana kuten pitääkin.

Kataja aloitti kauden kahdella tappiolla (Kobrat ja Kouvot), mutta on sen jälkeen kolmen ottelun voittoputkessa, kun tieltä ovat kaatuneet Bisons, BC Nokia ja viimeksi suurinumeroisesti KTP.

Katajan kotimaiset avainpelaajat ovat Susijengin pelintekijä Jamar Wilson (19,6 pist./4,6 lev./4,8 syöt.) ja #aina Pyrintöä, kasvattajaseuraansa, vastaan syttyvä Niko Mattila (8,0/0,6). KTP kasvatti Tomi Lommi on päässyt joukkueen aloitusviisikkoon ja erityisesti heittovalmiutensa ansiosta aloittaa varmaan Pyrintöäkin vastaan. Valtteri Mervola (5,8/2,6) on vasta 19-vuotias, mutta aloittaa jo 3. Korisliigakautensa Katajan vakikokoonpanossa. Pelottavan taitava takamies on Katajan oma kasvatti.

Ulkomaalaisvahvistuksista alkukauden ykkönen on ollut Christoher McKnight (17,0/5,0). Kokeneen 33-vuotiaan laiturin vitriinistä löytyy SM-kultamitali keväältä 2019, kun mies pelasi Karhu Basketissa Kauhajoella. Markel Crawford (14,2/3,4) on joukkueen ahkerin kolmostykki. Hän osui ensimmäisissä peleissä heikosti, mutta nyt jo viimeisessä pelissä Kotkassa 6/14, joten Pyrinnön kannalta yksi vaarallinen heittäjä lisää. Kaksi muuta vahvistusta, Trey Landers (7,0/7,6) ja Rhamel Brown (6,0/6,8) kantavat suurinta vastuuta joukkueen levypallopelistä.

Joensuulainen kotiyleisö odottaa erityisen mielellään näkevänsä Pyrinnön Topias Palmin ja Valtteri Leppäsen jälleen Joensuussa. Säynätsalon Riennon kasvatti Leppänen aloitti Korisliiga-uransa juuri Katajassa ja Palmi pelasi Joensuussa yhden kauden (2018-2019) ennen siirtymistään Italiaan. Huippukauden, jonka jälkeen hänet valittiin Korisliigan vuoden pelaajaksi.

Kannattaa seurata ainakin näitä:

* Onko Pyrintö saanut puolustuksen itseluottamuksen kuntoon? Uskaltaako Pyrintö olla aktiivinen ja pystyykö se joukkueena hidastamaan pallon liikettä ja peittämään heittoja?

* Seagulls loi heittopaikkansa sisäpelin kautta. Ulottuvalle Tuukka Kotille oli helppo syöttää ja hän jakoi palloa taitavasti 3p viivan taakse. Ns. ”vastapalloheitoissa” on yleensä tavallistakin parempi prosentti, kuten nähtiin. Nyt mielenkiintoista nähdä miten Kataja luo heittopaikkansa?  Pyrkiikö se sisään esim. Wilsonin ja Mattilan korille ajoilla?
* Tasaisessa pelissä pallonhallintojen jakautumisella on iso merkitys. Kumpi voittaa levypallot, löytyykö valmiutta ottaa mustelmia lattiapallojen perässä syöksyessä?

Mielenkiintoinen ottelu tulossa.

Kommentit:

Pyrinnön päävalmentaja Miikka Sopanen:
Edellisestä pelistä meille jäi paljon petrattavaa, niin puolustuksessa kuin hyökkäyspäässä. Kolmen voiton myötätuulessa kulkeva Kataja ei kaadu ilman hyvää intensiteettiä ja kurinalaista toteutusta. Kokoonpano:
Foster, Gonzalvez, Hansen, Heinonen, Keith, Kilpinen, Lehtonen, Leppänen, Palmi, Pihlajamäki

Katajan päävalmentaja Petri Virtanen:
Molemmilla joukkueilla on ollut reilu viikko aikaa harjoitella ja valmistautua tähän otteluun. Meillä alla hyvä esiintyminen Kotkassa – etenkin puolustuspäässä. Sitä lähdetään jatkamaan. Erittäin miellyttävän lisämausteen otteluun antaa Topias Palmin paluu Joensuuhun! Kokoonpano: Mervola, Vänttinen, Kaltiainen, Pihlajamäki, Wilson, Mattila, Lommi, Brown, Crawford, Landers, McKnight

 

Kataja-Pyrintö
keskiviikkona 27.10. klo 18.30 Joensuun
Ottelu on nähtävissä Ruutu+ kanavalla, kuten kaikki Korisliigan ottelut tälläkin kaudella.

Pyrinnön seuraava kotiottelu on lauantaina 30.10.2021 klo 17.00 Pyynikin palloiluhallissa, jolloin vieraaksi saapuu Pieti Poikolan johtama Lahti Basketball.