Vilpas saapuu Pyynikille haastamaan kovavireisen Pyrinnön

6.12.2022 | Uutiset

Pyrintö tähtää keskiviikkona 7.12 klo 18:30 jo neljänteen perättäiseen voittoon, kun vieraaksi saapuu Vilpas Vikings Salosta. Pyrinnön tavoin Vilppaalla on ollut otteluiden välillä suuria heilahduksia, mutta viime otteluiden näytöt ovat olleet ihan hyviä, kahdesta tappiosta huolimatta. Pyrintö taas on näyttänyt vireensä voittamalla nyt jo kolme ottelua putkeen. Luvassa on siis aivan varmasti laadukas ottelu, kun kaksi hyvin samankaltaisessa tilanteessa olevaa joukkuetta asettuu vastakkain. 

Vilpas ja Pyrintö kilpailevat molemmat ylemmän jatkosarjan paikoista äärimmäisen tasaisessa sarjassa. Tällä hetkellä Pyrinnön ja Vilppaan tavoin kuudessa voitossa on myös Nokia sekä Kouvot, KTP:llä on vain yksi voitto enemmän. Sarjataulukossa nämä joukkueet sijoittuvat välille 5-9 ja ylempään jatkosarjaan pääsee runkosarjan 6 parasta joukkuetta. Jokaisessa ottelussa on siis isot panokset varsinkin samoista sijoista kilpailevien välillä. 

Näiden kahden joukkueen edellinen kamppailu päättyi Salohallissa Vilppaan tiukkaan voitton luvuin 91-85. Ottelussa ratkaisevina pelaajina toimivat Salolta Keyshawn Feazell 25 pisteellä ja 11 levypallolla, Isaiah Crawley 12 pisteellä ja 9 levypallolla sekä Mikko Koivisto 16 pisteellä. Ottelussa Pyrinnön hyökkäyspää takkuili jälkimmäisellä puoliajalla toden teolla ja tätä lähdetään varmasti parantamaan keskiviikon ottelussa. 

Vilppaan isot miehet Keyshawn Feazell ja Isaiah Crawley ovat aiheuttaneet vastustajilleen korin alla päänvaivaa koollaan sekä urheilullisuudellaan. Feazell pistää taululle keskimäärin 15 pistettä, 9 levypalloa ja lähes 2 torjuntaa ottelua kohden. Crawley puolestaan on tilastoinut itselleen 17 pistettä ja 7.5 levypalloa per ottelu. Myös maajoukkuekonkari Mikko Koiviston (11p/2.5s) kolmen pisteen heittotaito pitää vastustajat varpaillaan illasta toiseen, eikä häntä saa missään nimessä hukata kentällä. Muita tärkeitä pelaajia ovat jenkkikaksikko Quentin Goodin (15.9p/3.7s) ja Jalon Pipkins (10.2p) sekä peliä pyörittävä nuorukainen Perttu Blomgren (9.1p/3.9lev/5.3s/2.1riistoa). 

Ottelussa avainkohtia tulevat olemaan heittäjien tunnistaminen, sillä Vilppaalla löytyy monia pelaajia, joiden kaukoheittotaito ei ole kovin korkealla tasolla, mutta toisaalta esimerkiksi Koivistoa tai Goodinia ei saa missään tapauksessa jättää vapaaksi. Toinen tärkeä asia on Vilppaan menetysherkkyys. Vilppaalla on ollut useissa otteluissa vaikeuksia pitää pallosta huolta ja Pyrinnön aktiivinen puolustustapa ei tule tätä ainakaan helpottamaan. 

Miikka Sopasen ennakkokommentit ottelusta. “Jälleen on kotiyleisölle tarjolla takaisinmaksun aika, kun Vilpas kaartaa vieraaksi Pyynikille. Alkukaudesta Salossa olimme hyvin pelissä mukana, mutta voittoon asti ei kanttimme siellä silloin riittänyt. Nyt on tarkoitus kääntää kupit ja pidentää voittoputkeamme.” 

Kokoonpano: Thorpe Smith Leppänen Kilpinen Heinonen Ahvenjärvi Peltokangas Pitkänen Lawrence Williams Jennings (GTD75%) Pihlajamäki (GTD25%) 

Peli pelataan siis Pyynikin palloiluhallilla keskiviikkona 7.12 klo 18:30. Kaikki silloin siis paikalle kannustamaan Pyrintö voittoon. Ennakkoliput otteluun myy tiketti.fi. Otteluisäntänä toimii TietoAkseli.