Voittajasta ei epäselvyyttä -Pyrintö voittoon 109-70

8.1.2023 | Uutiset

Pyynikillä nähtiin suoranainen Pyrintö-show kun Osku Heinosen johdolla Korihait kaatuivat lukemin 109-70. Pyrinnön puolustus oli terästä ja hyökkäys timanttia kun Korihait eivät päässeet kertaakaan ottelun juoneen kiinni. 

Ottelun hahmo oli tänään Osku Heinonen joka hääri kapellimestarina kun Pyrintö repäisi ensimmäisellä puoliajalla 36 pisteen johdon. Pisteitä Osku teki 27 joista 23 tulivat jo ensimmäisellä puolikkaalla. Kolmoset Heinosella osuivat 7/10. Muita mainitsemisen arvoisia pelaajia ovat LJ Thorpe (20p/6lev/8s/4riistoa) Ike Smith (19p/6lev/7s) Jaquan Lawrence (11p/10lev) sekä erittäin pirteästi pelannut Roni Ahvenjärvi joka vajaassa 4 minuutissa tehtaili 6 pistettä sekä 2 levypalloa. Korihaiden tehokkaimpia olivat Quin Cooper (19p) sekä Prince Oduro (15p/9lev). 

I neljännes 

Jo aloitushypystä alkaen oli selvää, että Pyrintö oli tullut pelaamaan eikä pelkäämään. Vasta vajaan kolmen minuutin peliajan jälkeen Pyrintö oli onnistunut kerryttämään itsellensä 13-2 johdon ja Korihait olivat pakotettuja aikalisään. Aikalisästä huolimatta Pyrinnön peli pysyi uomissaan eivätkä Korihait saanet ottelun rytmistä kiinni lähes ollenkaan. Viidennen peliminuutin jälkeen kapteeni Osku Heinonen innostui pistetehtailusta ja teki itse 13 pistettä putkeen heittämättä kertaakaan ohitse. Erän loppupuolella nähtiin vielä Ike Smithin ja Jaquan Lawrencen komea alley-oop donkki ja lopulta neljännes päätettiin Pyrinnön vakuuttavassa komennossa 38-19 

II neljännes 

Toisella neljänneksellä Pyrintö ei nostanut jalkaa kaasulta vaan jatkoi paahtamistaan aloittaen erän 7-0. Tämän jälkeen Korihait vähän piristyivät, mutta kovasta yrityksestä huolimatta ero pysyi pitkään samana. Erän puolivälissä Korihaiden päävalmentaja Tero Vasell otti toisen teknisen virheensä ja joutui täästä syystä jättämään ottelun. Tämän jälkeen Pyrintö otti pelin jälleen täysin haltuunsa ja nosti eron parhaillaan jo 36 pisteeseen, kun tilanne oli 63-27. Korihait saivat vielä vähän kurottua eroa umpeen ennen puoliaikaa, mutta Ike Smithin viimesekunnin heitto sinetöi puoliaikalukemiksi 68-38 

III neljännes 

Toisen puoliajan alkupuolella Korihait yrittivät vielä saada kiriä aikaseksi, mutta Pyrintö ei antanut mitään palaa. Jokaisen Korihaiden korin jälkeen Pyrintö vastasi omallaa eikä ero muuttunut miksikään. Erän loppupuolella ilmassa alkoi olla jo vähän pelailun merkkejä, kun molemmat joukkueet tiesivät ottelun jo käytänössä ratkenneen. Tästä huolimatta Pyrintö tarjoili kotiyleisölle useita näyttäviä ja ilmavia suorituksia. Eron pysyessä noin kolmessakymmenessä pisteessä koko erän viimeiselle erätauolle lähdettiin lukemissa 87-53. 

IV neljännes 

Kun ottelu oli jo käytännössä ratkennut niin viimeisellä neljänneksellä molemmat joukkueet pelasivat laajoilla rotaatioilla ja myös nuoremmat pelaajat pääsivät minuuteille. Ero ei neljännessäkään erässä juuri liikkunut suuntaan tai toiseen vaan kummatkin joukkueet vain pelasivat ottelun loppuun. Päätössummerin soidessa taululla olivat luvut 109-70. 

Ottelun ratkasi heti alkupuolella Pyrinnön loistava heittopeli ja siihen yhdistetty aktiivinen koko kentän puolustus, joka aiheutti jatkuvasti menetyksiä Korihaiden pelaajille etenkin ensimmäisellä puoliajalla. Korihailta ei oikein löytynyt tänään vastauksia Pyrintöä vastaan eikä voittajaa tarvinnut etsiä kauaa. 

Pyrinnön seuraava kotiottelu pelataan ensi tiistaina 10.1 klo 18:30 Pyynikillä, kun vieraaksi saapuu KTP-Basket Kotkasta. Ennakkoliput otteluun myy tiketti.fi.