YLEMPI JATKOSARJA KÄYNNISTYY: PYRINTÖ KOTKAAN

15.2.2022 | Otteluennakko, Uutiset

Korisliigan jatkosarjat käynnistyvät keskiviikkona. Pyrintö aloittaa vierasottelulla Kotkassa.
KTP ja Pyrintö kilpailevat pudotuspelien kotiedusta, ja runkosarjassa joukkueet voittivat toisensa ristiin, joten käsikirjoitus viittaa jännitysnäytelmään!

Korisliigan uusi sarjajärjestelmä vaikuttaa mainiolta. Panosta riittää kaikissa vaiheissa.
Ylempään jatkosarjaan selvisi Korisliigan runkosarjan 6 parasta joukkuetta. Ne ovat jo varmistaneet paikan 8 joukkueen pudotuspeleihin, mutta ratkaisevat 10 ottelun jatkosarjassa sarjataulukon lopullisen sijoituksen, vastustajan pudotuspeleihin sekä tietysti potissa on myös kotietu, jonka kaikki haluavat.

Alemman jatkosarjan panoksena on 2 paikkaa pudotuspeleihin sekä häntäpäässä taistellaan paikasta ensi kauden Korisliigassa.

Näillä näkymin kevään Korisliiga päästään pelaamaan yleisön kannustaessa paikan päällä. Lauantaina Pyynikille saapuu Kouvot.

KTP:n palapelissä paloja riittää

Pyrintö ja KTP pelaavat (Vilppaan kanssa) 4. sijasta ja sen myötä kotiedusta puolivälieriin.
Kolmantena olevan Seagullsin ohittaminen vaatisi ainakin 3 voittoa enemmän kuin mihin helsinkiläiset pystyvät, mutta toisaalta, melkoisen venymisen Pyrintö esitti jo runkosarjan lopulla, joten ei suljeta mitään vaihtoehtoa pois. Joka tapauksessa heti jatkosarjan alkuun Kotkassa on siis ns. 4 pisteen ottelu.

Lokakuussa Karhuvuoressa peli oli muuten tasaista, mutta KTP voitti levypallot murskaavasti ja otti kotivoiton. Sitten joulukuussa Pyrintö taisteli ikimuistoisen voiton seuran 125 v. juhlaottelussa Pyynikillä, kun Osku Heinonen heitti summerin soidessa liki puolesta kentästä voittokorin.
Joulukuun peli oli pyrintöläisittäin käänteentekevä, sillä Ike Smith oli tullut Tampereelle edellisenä päivänä ja pelasi lainasukissa ensimmäisen pelinsä. Ja koska Iken kanssa ei ollut aikaa harjoitella joukkueen siihen asti pelaamaa paikkapuolustusta, Pyrintö pelasi KTP:tä vastaan ensimmäisen pelinsä miespuolustusta. No, oli sitä varmasti suunniteltu jo aiemminkin, mutta nyt se konkretisoitui ja muutos on osoittautunut menestykseksi.
Juuri ennen ottelua julkaistiin Topias Palmin lähtö Belgiaan eikä hän enää pelannut ottelussa. Samoin KTP joutui otteluun ilman korkean profiilin pelaajaa Richard Willamsonia, joka ei ole pelannut vielä tämän vuoden puolella. Mies kuuluu kuitenkin edelleen KTP:n kokoonpanoon, joten oletettavasti piakkoin taitava takamies palaa kentille.

KTP on hankala vastustaja. Se on liikkuva, mutta kookas, fyysinen ja silti heittovoimainen.
Sopivien match-uppien (hyökkääjä-puolustaja parien) löytäminen ei ole aina helppoa.
Usein juurisyy on Remu Raitanen (17,3/7,3), joka oli syksyn ilmiö Korisliigassa. Topo-juniorien kasvatti on 206-senttisenä hankala puolustettava korin alla ja loistavana heittäjänä hän vetää isommat puolustajat pois korin alta, jolloin sinne syntyy tilaa.
Siitä tilasta hyötyvät eniten korille ryskäävät parimetriset laiturit Urald King (13,0/7,8) ja Roydell Brown (10,2/5,7) sekä kolmesta viime pelistä puuttunut Flenard Whitfield (9,5/5,5), joka palaa nyt kokoonpanoon. Kaarelta hyvin korille ajavat Joonas Lehtoranta (7,8/2,5/4,0 syöt.) ja Vili Nyman (7,1/3,2) kiittävät syntyvästä tilasta yhtä hyvin.
Raitasen kanssa toinen pelottavan hyvä ja tilaa luova kaukoheittäjä on Topias Kuukkanen (7,6/2,0) eikä Williamsin tilalle hankittua takamies Jahvon Blairiakaan (13,2/4,2/6,2 syöt.) kannata jättää vapaaksi kaaren taakse.
Lisäksi Joni Herrala (4,1/1,5) on nostanut rooliaan merkittävästi talven aikana ja ollut pariin otteeseen otteluita voittava pelaaja myös hyökkäystehoillaan, vaikka parhaimmillaan Topo-kasvattia on totuttu arvostamaan puolustuspään pikkurikollisena.

Valmentajat Roope Mäkelä ja Juri Heinämäki ovat siis pystyneet kokoamaan Kotkaan joukkueen jolla on kaikki edellytykset menestykseen. Palapelissä riittää paloja, mutta kuten kaikki tietävät,
vasta kokonaisuus ratkaisee. KTP on parhaimmillaan ollut erinomainen, mutta pelin laadullinen vaihteluväli oli runkosarjassa vielä aika suurta, vaikka tulosta tulikin.

KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä onkin kaivannut kotkalaisten pelitapaan jotain uutta, sellaista muutosta, joka mahdollistaa myös sarjan terävimmän kärjen haastamisen tosissaan. Saapa nähdä, saadaanko siitä maistiaisia jo Pyrintöä vastaan keskiviikkona.

Pyrintö täydellä miehistöllä Kotkaan

Myös Pyrintö pääsee aloittamaan ylemmän jatkosarjan hyvistä lähtökohdista.
Miikka Sopanen saa matkaan täyden 11 pelaajan joukkueen, joka on tottunut hakemaan kovia vierasvoittoja. Itse asiassa Pyrintö on hävinnyt viimeksi vierasottelun 15.12.2021.

Pyrintö tarvitsee 10:stä ottelusta yhden voiton enemmän kuin KTP ohittaakseen kotkalaiset sarjataulukossa ja päästäkseen taistelemaan 4. sijasta ja kotiedusta. Joten tästä voisi vaikka aloittaa.

Ennakkokommentit:

Miikka Sopanen, Pyrinnön päävalmentaja:
Jatkosarjan avauksessa pääsemme vierailemaan legendaarisessa Karhuvuoren pyhätössä. Kotijoukkue KTP hyökkää kovaa korille ja testaa pakkiamme myös levypallopelissä, luvassa siis fyysinen kapina. Kokoonpano: Shepherd, Foster, Smith, Pihlajamäki, Leppänen, Kilpinen, Heinonen, Williams, Gonzalvez, Lehtonen, Peltokangas

Roope Mäkelä, KTP:n päävalmentaja:
Hienoa olla mukana ylemmässä jatkosarjassa. Pyrintö on ollut viimepeleissä hurjassa vireessä. Heinonen ja Smith pitää saada 1 vs 1 pelissä kiinni ja puolustukseen paluun tulee onnistua. Meillä on pitkästä aikaa hyvä harjoitusviikko takana. Toivottavasti se näkyy kentällä aggressiivisena puolustamisena ja rohkeana, mutta viisaana hyökkäämisenä.
Kokoonpano: Lehtoranta, Kuukkanen. Blair, Whitfield, King, Nyman, Herrala, Brown, Raitanen, Timonen GTD 25% ja Rautasalo GTD 25%.

Ylemmän jatkosarjan avausottelu

KTP-Pyrintö
Ke 16.2.2022  Kotkassa, Steveco-areenalla
Ottelu on nähtävissä Ruutu+ palvelussa

Pyrinnön seuraava kotiottelu on lauantaina, jolloin vieraaksi saapuu Kouvot. Yleisö on jälleen lämpimästi tervetullutta Pyynikin palloiluhalliin, joten toivottavasti nähdään jälleen!

#punaistapäälle

Pyrintö – Kouvot
La 19.2.2022 klo 18.00 (Huomaa kellonaika!)

Pyrinnön kotiotteluiden liput ovat myynnissä Pyrinnön toimistolla (Klingendahl) tai ennakkoon Tiketissä.

Kuva: Joonas Caven